MENIU

Ponta, despre Şova: Să vrei să fii preşedinte al unui partid nu e ceva ilegal

Ponta, despre Şova: Să vrei să fii preşedinte al unui partid nu e ceva ilegal / Foto: hotnews.ro

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, cu referire la dosarul de trafic de influenţă în care este implicat Dan Şova, alături de Viorel Hrebenciuc, că să-ţi doreşti să fii preşedinte al unui partid nu poate fi considerat "ilegal".

Întrebat dacă se aşteaptă ca Dan Şova să urmeze exemplul lui Viorel Hrebenciuc şi să-şi dea demisia pentru faptul că acesta este implicat într-un dosar de trafic de influenţă, Ponta a declarat că nu este ilegal să doreşti să fii preşedinte de partid.

"Să vrei să fii preşedinte al unui partid nu e ceva ilegal. Nu înţeleg de ce trebuie să arestăm pe cineva că vrea să aibă o funcţie. Şi eu am vrut să fiu preşedinte al PSD şi nu m-a arestat nimeni în 2010, din fericire. Deci, arestăm oamenii care vor să fie preşedinţi de partid ? Cred că ne întoarcem în vremea lui Ceauşescu sau a lui Stalin şi nu vreau acest lucru", a spus Ponta, citat de MEDIAFAX.

Întrebat cu cine a negociat el pentru a ajunge preşedintele PSD, Ponta a răspuns: "Cu toată lumea".

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, pentru care DNA a cerut încuviinţarea arestării preventive în două dosare, a demisionat, marţi, din Parlament.