MENIU

Ponta, analizat de psihologi. Care sunt cauzele schimbărilor, după ce revenit din Turcia

Victor Ponta a apărut în public cu barbă, perciuni şi mustaţă pentru a arăta că într-adevăr a suferit pe patul de spital şi nu a avut timp să se îngrijească de modul în care arată. Asta cred psihologii contactaţi de Realitatea Tv. Schimbările de aspect nu arată altceva decât că este dezorientat şi nesigur, mai spun specialiştii.

În ultimele zilele, Ponta şi-a schimbat imaginea într-o frenezie continuă. Miercuri avea barbă, mustaţă şi perciuni. Joi, a renunţat la mustaţă, după care a încheiat săptămâna cu vechiul look.

Ce spun specialiștii?

"O schimbare de look care poate să sugereze şi dificultatea care ar fi avut-o pe parcursul internării în a-şi rezolva chestiunile ce ţin de barbă, de perciuni, puteau să fie elementul care să ne arate că nu a avut foarte multă linişte şi timp pentru aşa ceva", spune MIRELA ZIVARI, psiholog.

"Pare puţin dezorientat şi nesigur. Probabil că zbuciumul lui interior determină comportamente contradictorii şi schimbări foarte bruşte", spune și psihologul ROSNER KEREN.

Zilele trecute, într-o fotografie postată pe Facebook, Ponta apare alături de medicii care l-au operat fără cârje sau bandaj. Întors în ţară însă, acesta a apărut în public sprijinându-se în cârje. În primele ore petrecute la Guvern, fiul lui, Andrei, l-a vizitat şi l-a luat apoi acasă.

Explicația? "A vrut să apeleze la latura emoţională a oamenilor pentru că în general orice om este sensibilizat la boală şi de prezenţa unui copil", spune ROSNER KEREN.

Pentru premierul Victor Ponta urmează şase luni de recuperare. "Kinetoterapia e baza şi trebuie condusă această mişcare de un specialist care să ştie gradual să îi crească amplitudinea mişcării. Recuperarea e până se recuperează şi musculatura. Are voie să înceapă să meargă la o lună de zile să înceapă să calce pe picior", spune GHEORGHE POPESCU, şef secţie ortopedie Spitalul Floreasca.

Medicii spun că premierul trebuie să aibă grijă să nu alunece. În caz contrar, ar putea ajunge iar pe masa de operaţie.