MENIU

PNL vrea reluarea votului în cazul lui Gabriel Oprea. Dragnea surprinde: PSD nu va bloca procedura

PNL a anunțat că dorește reluarea votului în Senat în cazul lui Gabriel Oprea. Surpinzător, Liviu Dragnea a anunţat că PSD nu va bloca procedura în plen. Procedural, reluarea votului este imposibilă pentru că ar fi nevoie de noi probe pe care DNA să le aibă, pentru a cere din nou ridicarea imunităţii parlamentare.

 ''Solicităm preşedintelui condamnat al PSD, Liviu Dragnea, care tot neagă evidenţa votului masiv dat de PSD-ALDE-PRU pentru protejarea lui Gabriel Oprea, să fie de acord cu această propunere. În caz contrar, este dovada faptului că Gabriel Oprea va fi candidat pe lista PSD pentru un nou mandat cu scopul de a-şi menţine imunitatea'', se arată în comunicatul semnat de Departamentul de Comunicare al PNL.

"În situația dată, îi propunem lui Liviu Dragnea să aplice în cazul lui Gabriel Oprea aceeași măsură pe care a avut-o atunci când a reluat votul asupra 'Legii defăimării', anume să accepte reluarea votului", se mai precizează în comunicat.

"PNL merge până la capăt și îi cere lui Liviu Dragnea să arate, prin fapte, nu prin declarații aruncate ”pe surse”, că se dezice de ceea ce s-a întâmplat în Senat, în cazul Gabriel Oprea", a spus și Alina Gorghiu pe Facebook. 

73 de senatori au respins, luni, cererea DNA de încuviinţare a urmăririi penale pentru ucidere din culpă, în dosarul privind decesul poliţistului Bogdan Gigină.

Procurorii DNA au precizat că respingerea cererii de încuviinţare a urmăririi penale pentru ucidere din culpă în cazul lui Gabriel Oprea are drept consecinţă blocarea anchetei penale.