MENIU

Ponta acuză: Liberalii nu depun moțiuni simple pe teme ce amintesc de guvernarea PDL. Reacția PNL

<p>Parlamentarii rom&acirc;ni s-au rugat să fie feriți de corupţie. Ce a spus Geoană</p>

Potrivit unui presupus document intern al PNL, postat de Victor Ponta pe facebook, în mesajele transmise pentru membrii partidului pentru azi se menționează ce teme nu pot fi abordate în moțiunile simple pentru că acestea ar crea răspunsuri la modul de guvernare al fostului PDL. În replică, PNL dezminte că documentul îi poate fi atribuit, întrucât nu conține niciun element de verificare (antet, ștampilă, semnătură), precizând că Ponta a prezentat o bucată de hârtie ruptă, pentru a distrage atenția de la condamnarea lui Dragnea și de la mafia defrișărilor.

În documentul prezentat de Ponta, reprezentanții PNL spun că nu ar fi bine să se facă moțiuni pe teme precum sănătate, fonduri europene sau educație.

Așadar, moțiunile simple nu pot fi îndreptate împotriva miniștrilor care sunt la guvernare de 4-5 luni, deoarece miniștrii respectivi trebuie să aibă o greutate mare în viața politică, altfel impactul în media ar fi mic.

"In documentul atasat, primit de cei de la PNL, se recunoaste faptul ca singura miza a depunerii unei motiuni simple este cea mediatica - de aceea trebuie atacati ministrii cu notorietate. De asemenea, in acelasi document se recunoaste faptul ca PNL are foarte multe probleme din cauza aliantei cu PDL. PNL recunoaste ca PDL a inchis spitale, a taiat salariile bugetarilor sau a avut rezultate dezastruoase pe fondurile europene", a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Pe de altă parte, PNL susține într-un comunicat de presă, că presupusul document pe care Ponta l-a postat pe pagina de facebook, nu aparține PNL, întrucât nu are nici ștampilă, antet sau semnătură:

”Victor Ponta a postat pe contul său de Facebook o fotografie reprezentând o foaie de hârtie ruptă, nesemnată, care nu conține niciun element de identificare, despre care susține, în mod mincinos, că ar fi primit-o de la ”cei de la PNL”. Față de acest gest al lui Victor Ponta, facem următoarele precizări: Documentul respectiv nu aparține PNL și nici nu ar putea fi atribuit PNL, în condițiile în care nu are nici un element de identificare specific partidului – antet, ștampilă, semnătură, etc. Victor Ponta minte atunci când susține că acest document aparține PNL. Victor Ponta a apelat la o tehnică de manipulare de manual, încercând ca prin acest gest să distragă atenția de la condamnarea lui Liviu Dragnea și de la mafia PSD a defrișărilor. Documentul respectiv pare mai degrabă elaborat în laboratoarele PSD, fiind o înșiruire de truisme. Victor Ponta a ajuns, în mod lamentabil, ca prin astfel de postări să își mintă proprii prieteni de pe Facebook”, se arată în comunicatul PNL, remis realitatea.net