MENIU

Palmer: "Roșia Montană, un brand care poate să vândă foarte bine". Ce plănuiește Ministerul Mediului

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer, a declarat, miercuri seară, în cadrul emisiunii "Jocuri de Putere", că la nivelul comunei Roșia Montană va fi demarat un proiect pilot de dezvoltare locală durabilă, pentru a valorifica "în mod eficient acest patrimoniu spre beneficiul comunităților locale". 

"În locuri unde avem un patrimoniu cultural deosebit, ca în acest caz, un patrimoniu cu valoare universală,  patrimoniul în sine poate să fie o resursă de dezvoltare economică și atunci am venit cu propunerea și am discutat și la nivel de guvern și împreună cu domnul premier Cioloș de a iniția acolo la nivel local un proiect pilot de dezvoltare locală durabilă, valorificând în mod eficient acest patrimoniu spre beneficiul comunităților locale", a declarat Cristiana Pașca Palmer.

În acest context, Palmer a punctat faptul că "Roșia Montană e un brand care poate să vândă foarte bine dacă se face în mod inteligent un proiect local", lucru spre care va tinde Ministerul Mediului.

"Ideea este să lucrăm foarte îndeaproape cu comunitatea locală. Vorbim de un patrimoniu care are valoare pentru România. Aici avem ceva valoros pentru comunitatea locală, pentru țară și la nivel mondial pentru UNESCO. Procesul de declarare UNESCO e o procedură lungă, va dura câțiva ani. Dar, între timp, acolo deja există mici inițiative locale. Nu trebuie luate în derâdere astfel de eforturi", a explicat Palmer.

Mai multe articole despre:
Roşia Montana Cristiana Pașca Palmer