MENIU

NEGOCIERI CRUCIALE în coaliţia de guvernare. PSD caută PREMIER

NEGOCIERI CRUCIALE în coaliţia de guvernare. PSD caută PREMIER

Întâlnire importantă la sediul central al PSD. Victor Ponta va avea, în această dimineaţă, o video-conferinţă cu toţi liderii din teritoriu, cărora le va cere reînnoirea mandatului de negociere pentru funcţia de premier. Mai apoi are loc şedinţa coaliţiei de guvernare, unde încep negocierile. E posibil ca Victor Ponta să anunţe chiar azi varianta sa de premier dacă va câştiga alegerile pentru Palatul Cotroceni.

În tabăra PSD se caută deja înlocuitor pentru Palatul Victoria. Decizia va fi luată azi în şedinţa liderilor PSD - UNPR - PC - UDMR şi PLR, întâlnire pe care Victor Ponta a anunţat-o chiar din seara alegerilor. Acestea sunt şi formaţiunile pe care se bazează candidatul Ponta în finala cu Iohannis pentru Cotroceni. UDMR ia în calcul varianta de a-l susţine pe Victor Ponta.

Prezidenţiabilul Alianţei PSD-PC-UNPR, Victor Ponta, anunţă azi varianta sa de premier. Cele mai mari şanse le are Călin Popescu Tăriceanu. Motivul? Se pliază perfect pe mesajul ”USL trăieşte” şi poate fi o variantă de rezervă pentru liderii PNL care vor să vină alături de Putere.

Social-democraţii se pot baza şi pe voturile UDMR în turul doi. Potrivit unor surse din Uniune, mesajul liderului Kelmen Hunor va fi de susţinere a lui Victor Ponta.

Cu un scor de 40% în primul tur de scrutin, Victor Ponta se aşteaptă să fie susţinut de liderii din teritoriu, chiar dacă viitorul premier nu va proveni de la PSD şi chiar dacă nu toţi colegii săi agreează varianta Tăriceanu.

"Dincolo de orice discuţie cu orice lider politic sau orice fost candidat, e important să vedem cum convingem oamenii. Pentru că niciun candidat nu vine cu voturile în buzunar la niciun fel de negociere. Ar fi bine să ştim lucrul ăsta", a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat dacă există un acord privind cooptarea PLR la guvernare, Dragnea a răspuns: "Există o discuţie. Nu există nicio discuţie despre portofolii. Nu se discută, nu se va discuta nici azi, nici mâine despre portofolii în Guvern. Există o discuţie. Tăriceanu a participat la toate întâlnirile din coaliţie. Nu e o problemă cu cooptarea PLR-ului la guvernare."

Victor Ponta vorbea, zilele trecute, despre o listă scurtă a celor care i-ar putea lua locul la Palatul Victoria: Călin Popescu Tăriceanu sau George Maior.