MENIU

Ministrul Educaţiei, anunţ despre elaborarea documentului prin care i se retrage titlul lui Oprea

<p>ANUNŢUL de ultimă oră făcut de ministrul Educaţiei. Sunt vizaţi TOŢI inspectorii şcolari!</p>

Ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Mircea Dumitru, a declarat că documentul prin care i se va retrage titlul de doctor lui Gabriel Oprea este, joi, în elaborare, iar în momentul în care îl va avea pe masă, îl va semna, anunţă Mediafax.

"Documentul prin care i se va retrage titlul de doctor lui Oprea este în elaborare azi, în momentul în care voi primi pe masă hârtia, voi semna", a declarat ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice Mircea Dumitru, în cadrul unei conferinţe de presă.

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a anunţat, luni, că se va adresa instanţei după ce CNATDCU i-a respins contestaţia la verdictul de plagiat, susţinând că nu i-a fost respectat dreptul la apărare şi că nu s-a numit singur doctor.

"Situaţia mea a fost evaluată nu după legea din 2000, când am susţinut teza, ci după o lege intrată în vigoare la mai bine de 10 ani de la finalizarea studiilor doctorale. Lucrurile s-au schimbat mult de atunci. De exemplu, posibilitatea retragerii titlului de doctor a fost introdusă în lege abia în 2011, ea nefiind prevăzută în legislaţia anului 2000. Mai mult, noţiunea de „plagiat” a fost definită în legislaţie abia în 2004, adică la 4 ani de când mi-am susţinut teza. (...) Pe subiectul doctoratului, am astăzi două hotărâri emise de instituţiile statului român, hotărâri care sunt amândouă valabile, dar care se bat cap în cap", a scris Gabriel Oprea pe Facebook.