MENIU

Mircea Băsescu a scăpat de arestul la domiciliu. A fost plasat sub control judiciar

Mircea Băsescu, fratele fostului președinte, a fost plasat sub control judiciar, potrivit unor surse. 

Avocatul lui Mircea Băsescu a anunțat, miercuri, că a solicitat Tribunalului Constanța să constate încetarea de drept a măsurii preventive a arestului la domiciliu, în cazul clientului său, prin raportare la decizia CCR, care vizează neconstituţionalitatea textului 222 din Codul de Procedură Penală, "care nu prevede o durată maximă a arestului la domiciliu, aşa cum celelalte măsuri preventive prevăd". Totodată, în subsidiar, avocatul a solicitat înlocuirea arestului la domiciliu cu controlul judiciar.

Mircea Băsescu este judecat, alături de Marian Căpăţână, în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial. Cei doi au fost arestaţi preventiv, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele fostului preşedinte al ţării.

În 26 noiembrie 2014, Curtea de Apel Constanţa a decis ca Mircea Băsescu, care se afla în arest preventiv din 20 iunie 2014, să fie judecat în arest la domiciliu, aceeaşi decizie fiind luată şi în cazul lui Marian Căpăţână.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au făcut mai multe solicitări pentru a fi judecaţi sub control judiciar, de fiecare dată cererile acestora fiind respinse de instanţă.

 

Stire in curs de actualizare.