MENIU

Marcel Ciolacu: „Vrem vouchere pentru pensionarii care încasează mai puțin de 1.500 de lei. Am discutat propunerea cu Comisia Europeană”

Marcel Ciolacu - președintele PSD

Marcel Ciolacu - președintele PSD spune că pregătește vouchere pentru pensionarii care încasează mai puțin de 1.500 de lei lunar. „Noi am finalizat pachetul economic, cred că o să-l prezentăm mai mult ca sigur săptămâna viitoare”, a spus liderul social-democrat.

„Noi am finalizat pachetul economic, cred că o să-l prezentăm mai mult ca sigur săptămâna viitoare. E normal să am o discuție cu premierul despre acest pachet. Am făcut tot impactul financiar împreună cu miniștrii de resort și am venit cu propuneri sustenabile în bugetul de stat. Am avut și cu comisarul european pe economie o discuție privind aceste vouchere, să vedem cum le încadrăm să fie o sursă de la banii europeni. Lucrul acesta s-a mai creat în Europa, deci nu este o practică singulară.

Vrem să venim cu vouchere pentru pensionarii care au pensii până în 1500 lei la fiecare 2 luni pentru alimente. Aici vedem că este o scumpire de aproape 25-30% și niște vouchere de sub 50 de euro pentru copiii care provin din familii care nu au venituri suficiente pentru rechizite și îmbrăcăminte, inclusiv pentru persoanele cu hadnicap și familiile monoparentale.

Noi am venit totuși cu o propunere sustenabilă și am discutat deja cu reprezentanții Comisiei Europene”, a explicat Marcel Ciolacu.

Mai multe articole despre:
marcel ciolacu ajutoare venituri