MENIU

Ludovic Orban, despre revenirea în ţară a lui Ponta şi scandalul Lukoil

Prim vice-preşedintele PNL, Ludovic Orban, a fost invitatul lui Rareş Bogdan la emisiunea Jocuri de Putere de la Realitatea TV, unde a comentat revenirea în ţară a premierului Ponta explicând că un om care "a ieşit din ţară pe furiş, s-a întors pe furiş" nu are altă soluţie decât să îşi dea demisia.

Ludovic Orban a comentat, la Realitatea TV, la emisiunea Jocuri de Putere cu Rareş Bogdan, revenirea în ţară a premierului Victor Ponta, dar şi scandalul Lukoil, în care conturile companiei au fost blocate, într-un dosar în care prejudiciul depăşeşte două miliarde de euro.

"Nu mi s-a părut că Victor Ponta şi-a reluat funcţia. Nu s-a convertit la Islam, nu cred. Nu îl primesc...acolo trebuie să dovedeşti că ştii Coranul, că ai credinţă, că ai făcut fapte bune. S-a dus în Istanbul să mai înveţe nişte termeni: peşcheş, bacşiş, chibiţ...

Nimeni nu ştia că e şi Ponta la Baku...nici măcar marele Putin.

Întrebarea mea e: de ce a venit? Faptul că a venit s-ar putea să nu reprezinte nimic. Constituţia spune că în anumite situaţii în care nu îşi poate exercita funcţia....eu cred că nu şi-a reluat atribuţiile.

Nu are soluţie în privinţa demisiei, asta e părerea mea.

Despre Lukoil: eu am spus încă de când Ponta a intervenit că e vorba de comiterea unei infracţiuni: trafic de influenţă, abuz în funcţie sau un amestec de aceste funcţii. Pe Ponta nu l-a durut şi pe angajaţii de la Tehnologica Radion, sau de la alte societăţi româneşti, niciodată nu l-am auzit să intervină instituţional în favoarea unei firme rom.

Nu întâmplător a intervenit în cazul Lukoil, nu întâmplător e vorba de această companie. Statul român a pierdut aproape 550 de milioane de euro şi dacă se acceptă insolvenţa le putem pune cruce. Foarte multe lucruri puse cap la cap indică faptul că orientarea domnului Ponta nu e în favoarea românilor.

De când e el premier, sute de mii de firme s-au închis şi încă 80.000 au intrat în insolvenţă, ANAF-ul face o mulţime de

(...) În nicio ţară din lume fiscul nu îşi tratează întreprinzătorii ca pe duşmani, nu vrea să îi omoare. Nu e o atitudine normală şi care să creeze un mediu de afaceri favorabil şi care să sprijine omul de afaceri autohton", explică Orban.

"A ieşit din ţară pe furiş, s-a întors pe furiş...Bine că s-a întors ca să îşi dea demisia", a mai spus Ludovic Orban, comentând revenirea lui Victor Ponta în România.