MENIU

Liviu Dragnea nu demisionează de la şefia PSD, după condamnare: Am decis să rămân!

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a venit la sediul PSD, după ce a primit sentinţa de condamnare definitivă la doi ani de închisoare cu suspendare. Acesta a precizat că nu se va retrage şi va rămâne preşedintele PSD. La sediul partidului au venit mai mulţi lideri PSD, în semn de susţinere pentru Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a declarat că în urma discuţiilor pe care le-a avut cu cei din conducerea PSD, au decis că o retragere a sa de la şefia partidului va duce la o destabilizare, mai ales că se apropie campania electorală:

"Pe mine m-a interesat sa am aceasta discutie cu colegii, presedintii de consilii judetene, pentru a asculta punctele lor de vedere generate de acestă situatie. Acesta sentintă o consider profund nedreapta. Nu comentez decizia instanţei. Decizia aproape unanima a fost ca o retragere a mea va duce la destabilizare. Am decis sa raman. Am o susţinere aproape unanimă. Îi multumesc mult lui Victor Ponta pentru punctul lui de vedere", a precizat Liviu Dragnea.

 ''Am decis să rămân în continuare în această funcţie, să gestionez campania electorală'', a adăugat Dragnea, anunţând că această decizie ''la cald, poate chiar fierbinte'' va fi repusă în discuţie după locale când se vor discuta ''chestiuni mai profunde''.

''După alegerile locale cred că trebuie să facem o discuţie despre chestiuni mai profunde din PSD, despre o analiză a fiecăruia din conducerea partidului, de implicarea fiecăruia, de aportul adus de fiecare membru din conducerea partidului la campania electorală şi la bunul mers al acestui partid. Atunci vom lua mai multe decizii, nu numai o decizie în ceea ce mă priveşte'', a accentuat Dragnea.

Iniţial, la sosirea la partid, Dragnea a spus că nu va face declaraţii:

"Vorbim după Cex", a spus Liviu Dragnea, vizibil marcat, când a sosit la sediul PSD.

Liviu Dragnea şi-a aflat sentinţa definitivă în celebrul dosar "Fraudă la referendum": 2 ani de închisoare cu suspendare, anunţă Realitatea Tv. Acesta trebuie să plătească şi cheltuieli de judecată de 550 de lei. La ultimul termen din proces, procurorii anticorupţie au cerut între 3 şi 5 ani de detenţie pentru liderul social-democrat. Politicianul miza însă pe achitare. Verdictul a fost dat de cinci judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în frunte cu şefa instanţei, Livia Stanciu.

Liviu Dragnea a declarat în ultimul cuvânt în fața instanței în procesul Referendumului că se consideră nevinovat și cere achitarea, potrivit Mediafax.

"Aș vrea să vă rog să nu luați în seamă caracterizarea făcută de DNA. Nu aceasta este atitudinea mea față de oameni. Mărturie stau cei 20 de ani în serviciul public. Militanții, nu numai din PSD, ci ai tuturor partidelor îndeamnă lumea la vot pentru că este sensul unei campanii electorale. La referendum a fost o confruntare dură între poporul român și Băsescu. Niciun partid nu putea obține foloase necuvenite. Cred cu tărie în nevinovăția mea și solicit achitarea", a spus Liviu Dragnea.

Procurorii DNA au cerut magistraților Înaltei Curți de Casație și Justiție pedeapsă cu executare pentru președintele PSD Liviu Dragnea, pedeapsa minimă solicitată de DNA fiind între trei și cinci ani de închisoare. În cererea procurorilor se arată că liderul PSD ar fi tratat alegătorii ca pe niște obiecte, iar neprezentarea la vot a fost văzută ca "un moft, nu ca un drept".

În primă instanţă, politicianul a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Pedeapsa dată de judecătorii Înaltei Curţi i-a nemulţumit atât pe procurori, cât şi pe Dragnea. Ambele părţi au contestat-o.

De-a lungul timpului, sute de oameni au fost audiaţi în acest caz. Unii dintre ei, vârstnici din judeţele Teleorman, Olt şi Vâlcea, au fost aduşi la Bucureşti cu autocarele. Aproape toţi au susţinut că nu au votat la scrutinul din 2012, deşi în evidenţele oficiale apare contrariul.