Liviu Dragnea, flancat de protestatari şi de o pereche de cătuşe la ICCJ: "Mă lăsaţi să trec?"
Liviu Dragnea a stat patru ore la Înalta Curte de Casaţie şi Justitie, unde se desfăşoară procesul în care şeful PSD este judecat pentru instigare la abuz în serviciu. Şeful PSD a intrat la ICCJ, în reproşurile mai multor protestatari care îi atarnau cătuşe în faţă, şi care l-au intrebat de ce îi este teama de dosarul Belina, daca nu are nicio legatură cu Tel Drum.
În replică, întampinat de jurnalişti şi de protestatari, Dragnea nu a zis decât: "Ma lăsaţi să trec?!".Înainte de a intra în sediul instanţei supreme, protestatarii au inceput să strige: "La puscarie, du-te! Justiţie, nu corupţie!"
Liviu Dragnea a fost trimis În judecata de DNA pe 15 iulie 2016, fiind acuzat de săvârţirea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judetean Teleorman, a infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu ţi instigare la fals intelectual.
Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de DNA pe 15 iulie 2016, fiind acuzat de săvârșirea, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, a infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual.
În același dosar a fost trimisă în judecată și fosta soție a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la data comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei și șef serviciu Secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.
De asemenea, au fost trimiși în judecată mai mulți angajați de la DGASPC Teleorman. DNA susține că Dragnea a intervenit pentru menținerea în funcție și plata drepturilor salariale pentru două angajate de la DGASPC Teleorman, deși știa că acestea lucrau de fapt în cadrul organizației PSD Teleorman.
Este vorba de Adriana Botorogeanu, încadrată din anul 2005 la DGASPC Teleorman în funcția de inspector de specialitate în cadrul Serviciului administrativ, și Anisa Niculina Stoica, încadrată, din anul 2006, în funcția de referent. Potrivit procurorilor, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu și nici nu au prestat vreuna dintre activitățile înscrise în contractul lor de muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfășurându-și de fapt activitatea la sediul organizației județene PSD Teleorman.