La 3 zile după crima de la Delfinariu, Făgădău șochează: Sunt mândru de ce am realizat
Constanţa, deși este o localitate cu pretenţii de municipiu reşedinţă de judeţ, deşi este al doilea municipiu ca importanţă, după capitală, deşi periodic firme private bagă în buzunarul propriu bani publici pentru a asigura paza şi securitatea bunurilor şi cetăţenilor, deşi avem o direcţie de poliţie locală, inspectorat de jandarmi, poliţie naţională, este un oraș în care cetățenii sunt încă în pericol la tot pasul, în cel mai mare municipiu din sud-estul ţării.
Crima petrecută vineri seară într-o zonă aglomerată din Constanţa nu ne dă speranţe că lucrurile merg într-o direcţie bună. Nu cu mult timp înainte, o altă femeie a fost înjunghiată în timp ce se plimba prin parc, scrie Ziua de Constanța.
În același timp, la un an de la preluarea mandatului, primarul interimar al Constanței, Decebal Făgădu, se declară mândru de ceea ce a realizat, la doar trei zile de la crima teribilă ce a avut loc în zona Delfinariului.
„Am preluat atribuțiile de primar într-un moment nu tocmai de liniște. Sunt mândru de ceea ce am făcut în acest an, chiar dacă nu sunt lucruri vizibile la nivelul trecătorului. Sunt convins că prin proiectele de hotărâre am influențat în bine viața multor constănțeni, am normalizat relația cu cetățeanul sau, cel puțin, m-am străduit, și am demarat o mulțume de proiecte, obiective ce merg mai departe indiferent de conjuctură. Da, sunt mândru că am adus iluminatul puublic în cartierele Baba Novac, Compozitorilor, Palazu Mare, sunt mândru că am început asfaltarea în aceste zone, sunt mândru că multe proiecte au ajuns la bun sfârșit“, a spus Decebal Făgădău.
Contactat de Realitatea.net, primarul interimar al Constanței a refuzat să răspundă la telefon.
Dacă socotim că, de la 1 aprilie, Constanţa trebuia să aibă 17 posturi de pază în principalele intersecţii din oraş, dacă ne gândim şi că, tot din aprilie, Poliţia Locală trebuia să aibă cu 60 de oameni mai mult, iar într-o zonă atât de aglomerată din oraş s-a petrecut această tragedie, nu putem să nu ne punem întrebarea: este Constanţa un oraş sigur?
Vreme de 12 ani, toţi operatorii economici, respectiv persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale şi persoane juridice care desfăşoară activităţi economice pe raza municipiului Constanţa, în staţiunea Mamaia şi în Satul de Vacanţă, indiferent de locaţia acestora, au fost obligaţi să plătească „taxa de linişte“. Anulată în primă instanţă de Tribunalul Constanţa, municipalitatea a făcut recurs, astfel că această taxă putem spune că trăieşte în continuare, fără a-i vedea însă, în astfel de cazuri, efectele. Mai mult, municipalitatea plăteşte din bani publici, din banii constănţenilor! firme private care să asigure paza şi securitatea.