Klaus Iohannis nu exclude renunţarea la Cotroceni
Klaus Iohannis nu exclude posibilitatea de a deveni noul şef al Consiliului European, în locul polonezului Donald Tusk.
Întrebat dacă vrea funcţia, şeful statului a declarat, la Bruxelles, că nu dorește, deocamdată, să comenteze zvonurile. În capitala Belgiei, Iohannis este prezent alături de ceilalţi şefi de state şi guverne din Uniunea Europeană pentru a desemna viitorii preşedinţi ai instituţiilor europene.
"Vom începe o negociere pentru preşedinţia Comisiei Europene. Nu avem, în acest moment, rezultate semnificative în ce priveşte această negociere. Să aşteptăm să vedem cum merge această discuţie, astăzi, poate mâine sau poate la finalul săptămânii viitoare. Suntem în faza negocierilor politice şi este pur şi simplu prea devreme să spunem cine va fi pe ce funcţie", a spus Klaus Iohannis.
Preşedinţia României la Consiliul UE a fost una foarte bună, numărul de dosare finalizate cu succes fiind foarte mare, a declarat, joi, preşedintele Klaus Iohannis înaintea reuniunii Consiliului European de la Bruxelles.
"Rezultatele pe care le-am obţinut sunt foarte bune. Între timp, toată lumea a conştientizat acest lucru. Avem, sigur, Summitul de la Sibiu, care a fost un succes recunoscut de toată lumea, dar avem şi rezultate foarte bune pe dosarele care au fost lucrate. Şi numărul foarte mare de dosare care au fost finalizate cu succes în Preşedinţia română arată că avem oameni foarte buni aici, la Bruxelles, care au reuşit să ducă aceste dosare până la finalizare. Este un lucru mai puţin aşteptat, dar cu atât mai mult putem spune că această Preşedinţie a fost una foarte bună", a precizat preşedintele, conform Agerpres.
Citiţi şi:
Cozmin Guşă: Nu cred că Iohannis va beneficia de un bau-bau ca şi contracandidat din partea USR-PLUS
Potrivit acestuia, în prima parte a Reuniunii Consiliului European de vară se va discuta agenda strategică pentru următorul mandat.
"Este un pas care a fost pornit la Summitul de la Sibiu, unde s-au stabilit principiile pe care vom merge când discutăm agenda strategică. Avem un draft pentru această agendă, un draft care se inspiră în puncte esenţiale din Declaraţia de la Sibiu şi cred că astăzi vom aproba o agendă care va fi foarte bună pentru următorul mandat şi vine cu chestiuni care au fost antamate la Sibiu", a explicat şeful statului.