MENIU

Klaus Iohannis: Este periculos pentru România să dea toată puterea în mână unui singur partid

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a declarat, miercuri seară, la cea de-a două confruntare electorală televizată, la B1 TV, că ”pentru România, ar fi periculos să dea toată puterea în mâna unui singur partid, ai cărui membri au probleme grave cu justiția” și de aceea, nu ar trebui să îl voteze pe Victor Ponta. În replică, contracandidatul său PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, a afirmat că ”Iohannis va aduce România înapoi în 2010, pentru că are în echipă pe cei care au tăiat pensiile şi că vrea să dea puterea celor care au avut-o în 2010”.

”Nu e bine pentru România să fie Ponta preşedinte. Cred că nu este bine pentru România să dea puterea unui singur partid, un partid care are membri cu probleme grave cu justiţia. E greşit să fie Ponta pentru că a minţit pensionarii că le-aş tăia pensiile. E o problemă dacă un elev copiază, se numeşte plagiat. Cineva care e prins că a copiat, oriunde în lume, mă refer la politicieni, e obligat să se retragă din politică. La noi, un om politic prins cu plagiat vrea să fie preşedintele României”, a declarat Klaus Iohannis.

În replică, contracandidatul său, Victor Ponta, a afirmat că ar dori să vorbească despre români și nu despre atacuri la persoană.

”Domnule Iohannis, eu am fost ieri la ICCJ şi am o decizie definitivă și irevocabilă, dumneavoastră v-aţi ferit de Înalta Curte. Cred că Iohannis va aduce România înapoi în 2010 pentru că are în echipă pe cei care au tăiat pensiile şi vrea să dea puterea celor care au avut-o în 2010. Iohannis seamănă cu Băsescu pentru că e împotriva la orice. A existat un singur primar care a devenit preşedinte şi unul care a devenit premier: este vorba de domnul Băsescu şi domnul Boc, pe care eu îi consider un preşedinte şi un premier foarte slabi”, a afirmat Victor Ponta.

Klaus Iohannis: Cunoasteți pe o persoană Gabriel Oprea? E vicepremier la dumneavoastră, știți cum a votat în materie de tăiat pensii si salarii?

Victor Ponta: Nu a votat. 

Klaus Iohannis: Împreuna cu UNPR a votat pentru acele reduceri. În aceeași măsură, aveți aceeași problemă