MENIU

Iohannis deschide Olimpiada Internaţională de Matematică de la Cluj: Faceţi parte din elitele lumii

Preşedintele Klaus Iohannis a participat la ceremonia oficială de deschidere a Olimpiadei Internaţionale de Matematică de la Cluj Napoca. 

Evenimentul se desfăşoară în perioada 3-14 iulie și reprezintă cea mai veche competiţie din domeniul ştiinţelor adresată elevilor de liceu. Anul acesta la Cluj-Napoca sunt prezenţi aproximativ 1.500 de participanţi din peste 100 de ţări, de pe cinci continente. 

2Gazduirea la Cluj-Napoca a olimpiadei nationale de matematică este cu atat mai importantă cu cat România a organizat in 1959 prima editie. Atunci au participat doar 7 tari, astazi, cu peste 100 de state, acest eveniment este o intrecere intre inteligenta si creativitate. Lucian Blaga, un renumit filosof si poet roman, spunea ca matematicianul este imblanzitorul ce a domesticit infinitul. În zilele următoare sunt convins ca veti demonstra aceasta afirmatie, impingand limutele in acest domeniu. Matematica stă la baza tuturor ştiinţelor, a inovării şi a gândirii analitice. Aveţi un dar pe care l-aţi cultivat cu multă muncă şi veţi face parte din elitele  lumii", a spus preşedintele.