MENIU

Kelemen Hunor: Separarea puterilor, o ficțiune. Statul de drept nu prea există

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că în România statul de drept "nu prea există", întrucât separarea puterilor în stat este "o ficțiune".

"În 2017, dacă vrem să fim sinceri cu noi înșine, trebuie să spunem că statul de drept nu prea există. Separarea puterilor în stat este o ficțiune. Și la Târgu Mureș, dacă vorbim despre acest subiect, există două subiecte foarte concrete. Statul de drept ce înseamnă, înainte de orice? Respectarea și aplicarea legii, indiferent dacă ne place sau nu ne place. Dacă Legea învățământului de 5 ani aproape nu este respectată, atunci nu putem vorbi de statul de drept. Dacă în lipsa unei decizii definitive a unei instanțe judecătorești, o școală, un liceu, și existența școlii poate fi pusă la îndoială și luni când încep înscrierile pentru anul școlar 2017-2018, încă nu știu părinții unde — și este vorba de Liceul Romano-Catolic Rakoczi Ferenc (din Târgu Mureș, n.r.) — unde vor înscrie copiii, atunci nu mai putem să vorbim de un stat de drept", a declarat presei Kelemen Hunor, citat de agerpres.ro. 

Liderul UDMR a adăugat că există foarte multe exemple și de aceea consideră că în această perioadă provocarea cea mai mare este clarificarea unor aspecte și anume cum se va reuși separarea puterilor în stat.

Mai multe articole despre:
UDMR Kelemen Hunor Stat de Drept