MENIU

Jonathan Davis: Israelul, în continuare o țintă! Conflictul israeliano-arab este de peste 100 de ani

Israelul este, în continuare, o ţintă pentru ţările arabe. Iar conflictul israeliano-arab pare că nu se mai termină, o spune vicepreşedintele pentru Relații Externe al primei universități private din Israel, Jonathan Davis. Invitat la Ambasador România, acesta a explicat cum a deveni Statul Islamic ameninţarea numărul unu în Siria.

În acest context tensionat din Orientul Mijlociu, Statul Islamic devine tot mai puternic tocmai pentru că a fost capabil să captureze bănci care aveau depozite cu sute de milioane de dolari, spune Jonathan Davis. Iar rezultatele se văd în teroarea semănată în Siria, dar şi în alte ţări.

Davis a vorbit şi despre una dintre cele mai importante misiuni ale sale, desfăşurată în Uniunea Sovietică, ca reprezentant al premierului din Israel.

"Când ne-am întors în Israel, am comunicat faptul că există evrei pe tot teritoriul fostei Uniuni Sovietice, care se gândesc să emigreze în Israel. Pentru că 1.4 milioane de evrei au emigrat în Israel, din fosta Uniune Sovietică, de-a lungul anilor", a declarat Jonathan Davis.

În Israel, există, însă o comunitate puternică de evrei care au emigrat din România.

"Acest grup, care a venit în Israel, a devenit parte din coloana vertebrală a statului. Ceea ce face statul Israel măreț este faptul că este o țară care a reuşit să integreze imigranți ce au venit din peste 150 de țări diferite din jurul lumii. Fiecare dintre ei, cu caracterul propriu național, a venit cu o contribuție specială la construcția Statului Israel", mai spune Jonathan Davis.

Mai multe articole despre:
Israel AMBASADOR ROMÂNIA Jonathan Davis