MENIU

Ivan: Dragnea nu poate candida la șefia PSD.Interimatul partidului trebuie asigurat de Rovana Plumb

Europarlamentarul Cătălin Ivan a declarat, luni, că Liviu Dragnea nu ar putea candida pentru nicio funcție de conducere la nivelul PSD, în condițiile în care statutul partidului interzice clar acest lucru, adăugând faptul că Rovana Plumb este "singura persoană legitimă să asigure interimatul până la Congres". În acest context, Ivan a subliniat faptul că PSD se află într-o situație dificilă cum nu a mai cunoscut în istoria sa, declarându-se convins că, în toamna acestui an, se va organiza un Congres extraordinar pentru desemnarea unui nou lider al formațiunii.  

"Conform statutului nu poate. Doar dacă schimbă statutul până la Comitetul Executiv. Statutul pe care l-a votat Consiliul National prevede că orice membru de partid, în momentul în care este inculpat într-un dosar și începe urmărirea penală, să își dea demisia din toate funcțiile de conducere. Cu atât mai puțin să candideze pentru o altă funcție de conducere", a declarat Cătălin Ivan, potrivit Ziare.com.

În acest sens, Ivan a afirmat că Rovana Plumb este singurul lider al partidului, votat de membrii PSD, care poate să dețină funcția de președinte interimar.

"Singura persoană legitimă să dețină funcția de președinte interimar, să asigure interimatul până la Congres, este Rovana Plumb, pentru că a fost votată, în martie, de către membrii Consiliului Național. Este singurul lider al partidului votat de membrii PSD care poate să dețină această funcție", a mai spus europarlamentarul.

Ivan nu neagă faptul că în PSD se duce o bătălie pentru funcția de președinte interimar.

"Văd că sunt orgolii foarte mari înainte de Comitetul Executiv, de miercuri, și nu înțeleg de ce, când singura persoană legitimă să dețină funcția de președinte interimar, să asigure interimatul până la Congres, este Rovana Plumb, pentru că a fost votată, în martie, de către membrii Consiliului Național, este singurul lider al partidului care poate să dețină această funcție. Sau nu singurul, dar cu cea mai mare legitimitate, în acest moment", a mai afirmat europarlamentarul.

În ceea ce privește data următorului congres, Ivan este de părere că atmosfera din partid indică faptul că va fi organizat în toamnă.

"De ceva timp se poate spune că PSD trece printr-o situație foarte, foarte dificilă, poate cum nu a mai cunoscut în istoria sa, dar este o atmosferă premergătoare unui Congres. După cum vedeți, sunt foarte multe declarații, foarte multe opinii, din ce în ce mai multe voci care cer Congres al PSD cât mai repede. Deci cred că, în aceste zile, PSD se află ca un partid care se pregătește de Congres. Este din ce în ce mai clar că vom avea Congres, în această toamnă. Nu se va putea intra în alegeri cu lider interimar. Este nevoie de o conducere statutară, o conducere legitimă, care să pregătească și alegerile locale și alegerile parlamentare", a adăugat Cătălin Ivan.