MENIU

Ionel Dancă: „Dacă președintele PNL și-ar da demisia, țara ar ieși din criză” - Cum va vota propunerea de premier Dacian Cioloș

Ionel Dancă

Ionel Dancă a apreciat, miercuri, gestul făcut de Ludovic Orban, de a demisiona de la Camera Deputaților, ca fapt al promisiunii făcute înainte de Congresul PNL. Acesta a spus că este un act de onoare, iar dacă și actualul premier ar demisiona, țara ar ieși din criză.

„Este un gest de onoare făcut de Ludovic Orban. De când sunt lângă Ludovic Orban am învățat că oamenii de stat trebuie să demonstreze onoare.

De exemplu, dacă președintele PNL, care a fost ales la Congres așa cum a fost ales, și-ar da demisia, țara ar ieși din criză.

Demisia președintelui Camerei produce efecte de la data semnării acesteia. Biroul permanent trebuie să ia act și să vină cu o soluție. Noi le-am dat timp să reglementeze o astfel de situație”, a declarat Ionel Dancă la Realitatea PLUS.

Întrebat dacă Ludovic Orban își face partid, Ionel Dancă a declarat: „Când va avea de anunțat o decizie în această privință cu siguranță o va face publică. Demisia sa nu este în niciun caz un sfârșit, pentru că a demonstrat că este un om politic cu nouă vieți.

Dacă vom decide că este necesar un nou proiect politic, eu sunt dispus să-l urmez pe Ludovic Orban, atât pentru calitatea de om politic, cât și pentru principii și valori.

Eu cred că românii sunt mai puțin preocupați de scenarii și strategii politice, urgența este ca țara să fie scoasă din criza în care a adus-o noua conducere a PNL împreună cu președinte Klaus Iohannis”.

Referitor la modul în care va proceda în momentul în care Dacian Cioloș va ajunge la votul de învestitură, acesta a spus: „Eu am primit un mandat din partea alegătorilor pentru a forma o coaliție cu PNL ca partid principal. Eu nu pot să votez altfel decât mandatul pe care l-am primit. Refacerea coaliției trebuie să se facă cu un prim-ministru liberal. Vom analiza la momentul respectiv. Urgența este ca țara să aibă un guvern cu puteri depline”.

Mai multe articole despre:
ionel danca partid orban