MENIU

Iohannis, despre aderarea R. Moldova la UE: ”Scurtătura via unirea cu România nu e o cale fezabilă”

Întrebat vineri la Bruxelles cum apreciază o integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană prin unirea cu România, şeful statului a răspuns că nu este o "cale foarte fezabilă în acest moment".

"Nu cred că putem să abordăm chestiunea printr-o cale indirectă. Moldova este clar angajată pe calea europeană şi deocamdată are acordul de asociere şi toată legislaţia secundară care decurge acolo între timp este perfectată, dar trebuie toate acestea implementate şi parcursul Moldovei trebuie consolidat, după care Moldova trebuie ea să se hotărască dacă vrea să înceapă un parcurs care duce spre Uniunea Europeană sau nu. O scurtătură via unirea cu România cred că nu este o cale foarte fezabilă în acest moment", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, care participă la Summitul Parteneriatului Estic de la Bruxelles, potrivit Euractiv.ro.

Şeful statului a reafirmat faptul că România e hotărâtă să sprijine R. Moldova în parcursul ei european.

"România este foarte hotărâtă să sprijine Republica Moldova în parcursul ei european. Dacă acest parcurs va însemna integrare în Uniune sau altceva depinde evident de moldoveni şi nu de noi, în România, dar noi suntem dispuşi să continuăm sprijinul în sensul dorit evident de Republica Moldova, cu speranţa totuşi că acest parcurs va fi unul european", a susţinut Iohannis, după o întâlnire cu premierul moldovean, Pavel Filip.

Mai multe articole despre:
România Republica Moldova unire Klaus Iohannis