MENIU

Iohannis, după întâlnirea cu secretarul general NATO: Apărarea pe flancul estic, o prioritate

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, după întâlnirea informală cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, că rolul NATO este unul foarte important și că România își va îndeplini responsabilitățile asumate.

”Am reconfirmat angajamentul nostru clar de a rămâne un aliat nu doar puternic, ci și de încredere. NATO este cea mai puternică alianță care a existat vreodată și pentru a rămâne așa este nevoie de multă muncă”, a spus Iohannis.

”România va continua să își îndeplinească toată responsabilitățile asumate. România s-a angajat să aloce pentru Apărare 2% din PIB și se va ține de această promisiune. O bună parte va merge către modernizarea Armatei”, a completat președintele.

Klaus Iohannis a mai spus că suntem pe deplin conștienți că aceste contribuții sunt absolut necesare în actualul context de securitate, inclusiv în vecinătatea noastră.

”Situația de securitate din zona noastră reprezintă o sursă de preocupare majoră pentru NATO”, a precizat acesta, adăugând că apărarea pe flancul estic reprezintă o prioritate.

Președintele mai spune că este nevoie de o colaborare NATO - Uniunea Europeană.

Jens Stoltenberg a precizat, de asemenea, că România deține o mare importantă în NATO, într-un mediu de securitate mai instabil.

”Trebuie să investim mai mult în Apărare și ne bucură planurile României de a investi 2% din PIB. Toate aceste contribuții fac NATO mai puternică”, a spus secretarul general al NATO.

Mai multe articole despre:
NATO Klaus Iohannis