MENIU

DACIAN CIOLOȘ face dezvăluiri la final de mandat

<p>Dan Cioloş a fost numit consilier special pe securitate alimentară.</p>

România este mult mai conștientă că este stat membru și este așteptată să joace un rol activ în ceea ce se întâmplă în Uniunea Europeană din perspectiva politică, diplomatică și economică, a declarat comisarul european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloș, într-un interviu acordat Agenției Naționale de Presă AGERPRES. 

Oficialul european a subliniat că lucrurile s-au schimbat foarte mult în România "și s-au schimbat în bine față de anul 2010", pentru că țara a fost într-un plin proces de transformare și de evoluție.

Pe de altă parte, comisarul pentru Agricultură speră ca România să dețină, în următorii 3-5 ani, cel puțin câteva zeci de produse tradiționale înregistrate și protejate la nivel european, produse prin care s-ar putea crea o pepinieră cu adevărat potențial economic.

Sfatul comisarului Dacian Cioloș la final de mandat pentru agricultorii români: să folosească cât mai bine și într-un mod pe deplin conștient conținutul Politicii Agricole Comune și "să nu aștepte de la alții să le spună ce să facă".

AGERPRES: Cum s-a văzut România din poziția de comisar european pentru agricultură și dezvoltare rurală pentru 28 de state? 
Dacian Cioloș: Din perspectiva mea s-a văzut cel mai bine. Am fost cu ochii pe România în toată această perioadă din toate punctele de vedere pentru că am fost preocupat de modul cum evoluează lucrurile în România, de modul cum folosește instrumentele și politicile comunitare și vorbesc aici dincolo de Politica Agricolă Comună. Sigur că m-a interesat tot ceea ce se întâmplă în toate celelalte domenii. România, prin ochii mei, a fost într-un plin proces de transformare și de evoluție. Din punctul meu de vedere lucrurile s-au schimbat foarte mult și s-au schimbat în bine față de anul 2010. Am impresia că România este mult mai conștientă că este stat membru și că este așteptată să joace un rol activ în ceea ce se întâmplă în Uniunea Europeană din perspectiva politică, diplomatică și economică.

 

 Mai multe pe Agerpres