MENIU

În februarie, Ponta este „reformator”. În martie, Ponta este el însuşi

<p>&Icirc;n februarie, Ponta este &bdquo;reformator&rdquo;. &Icirc;n martie, Ponta este el &icirc;nsuşi</p>

Premierul Victor Ponta refuză, după votul dat în Senat în cazul senatorului PSD Dan Şova, să explice de ce au votat senatorii social-democraţi împotriva solicitării DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării. Victor Ponta declara, la sfârşitul lunii februarie, că partidul a decis să nu mai respingă vreo cerere a procurorilor, însă, în cazul Dan Şova, senatorii PSD au votat împotriva reţinerii şi arestării. Întrebat, săptămâna trecută, despre cum a votat PSD în cazul Şova, Ponta a avut o ieşire nervoasă, plecând din faţa jurnaliştilor. Luni, întrebat, din nou, dacă senatorii pesedişti care au votat împotriva solicitării DNA vor fi sancţionaţi pe linie de partid, premierul a răspuns „Nu înţeleg întrebarea”, potrivit Gândul.info. 

Premierul a revenit cu o postare pe Facebook, anunţând că nu va mai răspunde întrebărilor anumitor reporteri, deoarece trusturile din care fac parte nu şi-au plătit datoriile către stat.

Victor Ponta începuse anul anunţând o amplă reformă internă a PSD, despre schimbarea modului de a face politică, despre renunţarea la baroni, dar şi la cei care au probleme cu justiţia. Comitetul Executiv al partidului, dar şi Biroul Permanent Naţional, două foruri de conducere ale PSD, adoptaseră decizii prin care toate solicitările procurorilor DNA vor fi încuviinţate pozitiv.

Începută intempestiv, reforma internă în PSD s-a oprit brusc în cazul senatorului Dan Şova. Exclus din partid la finele anului trecut pentru criticile aduse lui Liviu Dragnea, Dan Şova a fost reprimit în partid la începutul acestui an, cu ocazia Comitetului Executiv al PSD de la Sinaia. Victor Ponta a anunţat triumfal că partidul se va reforma şi că nicio solicitare venită de la procurori nu va mai fi respinsă în Parlament.

În februarie, Ponta este „reformator”

În timpul solicitărilor venite de la DNA pe numele Elenei Udrea, preşedintele PSD anunţa într-o declaraţie ţinută la partid, după un Birou Permanent Naţional, că PSD va vota toate cererile de urmărire solicitate de procurori. gândul îi cere să precizeze dacă parlamentarii PSD vor vota şi cererile de reţinere şi arestare preventivă.

„Da, da”, se grăbeşte să răspundă premierul Ponta, care explică că parlamentarii social-democraţi vor vota toate solicitările venite din partea procurorilor. Decizia de la partid este respectată cu sfinţenie când se votează încuviinţarea reţinerii şi arestării deputatei Elena Udrea.

În martie, Ponta este el însuşi

În luna martie, contrar deciziei de la partid, încep să apară sincopele. Cererea procurorilor pentru încuviinţarea începerii urmării penale în cazul foştilor miniştri Varujan Vosganian şi Laszblo Borbely sunt respinse în Senat, respectiv Camera Deputaţilor. Votul senatorilor PSD este decisiv, ţinând cont că actuala majoritatea parlamentară este construită în jurul social-democraţilor.

 

 

 

 

Mai multe pe Gândul.info