MENIU

Guşă: Băsescu doreşte să negocieze cu statul român clemenţă pentru apropiaţii penali

Consultantul politic Cozmin Guşă a comentat în direct la Realitatea TV declaraţiile şi atacurile  lui Traian Băsescu din ultima perioadă.

"Îmi dau seama ca Traian Băsescu trebuie mai degrabă psihanalizat decât comentat. Zilele trecute vorbeam despre Băsescu ca fiind o râie şi bate pe la toate uşile, lucru care astăzi mi se pare şi mai evident şi sigur în acel context explicam şi speculaţiile legate de fuziunea UNPR-PMP, pe care o consideram total improbabilă. Tot atunci spuneam că discuţia dintre Băsescu şi Oprea a vizat probleme despre refugiaţi, şi nişte precizări pe care vice prim-ministru şi generalul Oprea i le-a făcut lui Băsesdu, după cum se vede precizări total inutile, pentru că aceste ieşiri publice, inconştiente lae preşedintelui ne arată că omul nu mai poate să fie ţinut în laţ.

Sunt 3 elemente ale ieşirii lui Băsescu. Primul element normal, că a fost preşedinte timp de 10 ani, că iese şi explică este în regulă. Al doilea plafon este cel al atacului atât al preşedintelui în funcţie, cât şi la instituţia numită SRI, prin prim-adjunctul militar al aceste instituţii. Şi al treilea plafon, unul ciudat, gravism chiar, în care pe de o parte Traian Băsescu îl ajută pe Ponta într-un moment dificil, nu mă miră şi celălalt, o propunere total deviantă de la linia de politica externă a României, pe care chiar dândul a girat-o timp de 10 ani, respectiv sprijin direct, formal la preşedintele Assad.

Referitor la IOHANNIS, Traian Băsescu doreşte să-i sape la fundamentul încrederii publice pe care o are. Dânsul consideră că este potrivit acum pentru România, într-o perioadă atât de complicată, bineînţeles că nu este potrivit. Îl ridiculizează pe Iohannis. Nu mai vorbeşte de expertiza sa ca primar cum vorbea pe vremuri şi vorbeşte doar de acele festivaluri pe care  Iohannis le-ar fi făcut, punând în paralel marea sa capacitate de negociere la nivelul UE. Este un lucru grav, că în mod conştient sapă la încrederea publică a unui preşedinte în funcţie într-o perioadă complicată pentru România, şi aici nu pot decât să amintesc poziţiile în genunchi sau în patru labe, pe care Băsescu le-a avut în faţa partenerilor americani şi în faţa partenerilor din Europa.

Băsescu este disperat să negocieze, Bate şaua să priceapă iapa. De ce? Apropiaţi ai lui Băsescu devin penali, unii sunt şi acum în arest, pe alţii îi aşteaptă puşcăria din şi funia se apropie de par în mod evident. De la Simu, Cocoş, Udrea, Bica şi lista este foarte lungă. Acei apropiaţi penali îi presează pe d-lu Băsescu, care se arată dispus ca o văduvă neagră să se auto-explodeze într-un mod dificil pentru statul român.
Ca o concluzie, Băsescu poate să ofere explicaţiii, dar nu poate să facă atacuri inconştiente atacând de la şeful statului până la şeful militar al SRI şi având o poziţie similară cu Putin, care nu a dovedit că este aliat al României.

Băsescu doreşte să fie protejat, rânjeşte din când în când, iar presiunea pe care apropiaţii penali o fac asupra sa îl face să acţioneze într-un mod neconvenabil pentru noi.
Eu aştept să vad dacă cineva poate să îl parcheze pe Băsescu, nu public. Dacă omul dă semne că este incoerent poate trebuie o mobilizare mai mare, decât cea care s-a încercat prin Oprea.
Doreşte să negoziei cu reprezentanţii statului român clemenţă pentru apropiaţii penali sau poate chiar pentru dânsul. Eu nu pot să am altă concluzie, legat de această disperare.
Vorbesc de psihanaliză atunci când există violenţă de limbaj nedictată de nimic", a spus Cozmin Guşă.

 

Geopoliticianul Cozmin Guşă: "Unitatea de poziţie Băsescu-Putin nu face bine României"

 

 

 

Mai multe articole despre:
Traian Băsescu Cozmin Guşă