MENIU

Gușă: Nimeni nu-l atacă pe Dragnea, de frică. Dacă ajunge la pușcărie spune tot ce știe despre ei

Cei care ar putea să-l atace pe Dragnea nu fac asta din lașitate și din frică - le e teamă că odată ajuns după gratii, liderul PSD ar spune tot ce știe despre ei, ”cei cu care a stat la masă”. O spune consultantul politic Cozmin Gușă, care dă detalii și despre un nou scandal izbucnit în partid.

”Felul în care evoluează Dragnea este marcat de niște reflexe care corespund unei boli psihice pe care cred c-o trăiește. Nu e ceva ce ar fi încadrat la o boală gravă, dar suferă de o afecțiune de acest tip, care vine în urma unui stres prea mare și prea îndelungat - incoerența cu care vorbește, minciunile pe care le repetă”, este de părere Cozmin Gușă.

Nimeni nu are, însă, curajul să-i spună să vorbească cu medicii, subliniază consultantul politic.

Știrea cea mai importantă în acest moment ”este legată de bănuielile pe care le aveam referitor la folosirea mass-media pe banii partidului” pentru atacarea celor incomozi din partid, cum s-a întâmplat în cazul Gabrielei Firea, subliniază Gușă. ”Țiriac o critica pe Firea. E limpede că e un mecanism care se pune la cale”, adaugă acesta.

Întrebarea care e acum pe buzele tuturor este ”Cine îl ține pe Dragnea în activitate la vârf?”

”Liderul PSD este contestat, e fugărit pe stradă, e hulit. Orice om normal din partid ar face eforturi să-l trimită acasă din funcția de președinte”, spune consultantul politic.

Răspunsul vine tot de la oameni din PSD: le este frică, atrage atenția Cozmin Gușă. ”Nu de el, de amenințările lui, că dacă ajunge la pușcărie o să spună tot ce știe despre cei care au stat cu el la masă. Dragnea este vestit ca un dătător în primire - și-a dat în primire toți președinții de partid. Dacă ajunge la pușcărie este credibilă și firească frica unora... ar da extemporale mai abitir ca oamenii de afaceri. El este considerat un informator al lui Coldea. Afacerile pe care le punea la cale nu le executa singur. Le-a spus 'Eu, din pușcărie, voi scrie denunțuri despre fiecare dintre voi'”, a explicat consultantul politic.

În opinia sa, președintele Klaus Iohannis ar fi trebuit să aprecieze mișcarea de reformă din PSD. ”Era și constituțional și nu era nicio implicare. Atunci ar fi putut să spună ceva Liviu Dragnea (să-l acuze pe președinte că e vinovat pentru ce i se întâmplă, n.r.) Dar Iohannis n-a făcut nimic... S-a plimbat pe la munte... Nu a pus niciun umăr la această detronare a lui Dragnea”, arată Gușă.

În concluzie, social-democrații care ar putea nu-l atacă pe Dragnea din lașitate și din teama că dacă ar ajunge în spatele gratiilor ar spune absolut tot ce știe despre ei, subliniază Cozmin Gușă.

 

Mai multe articole despre:
PSD Dragnea