MENIU

Gușă: Reforma Justiției, realizată de un grup infracțional organizat. Cetățenii, responsabili

Reforma Justiției este realizată de un grup infracțional organizat, iar responsabili pentru decăderea la care am ajuns sunt cetățenii care au votat prost, spune Cozmin Gușă. Consultantul politic a analizat, la Realitatea TV, scandalul recent din Parlament, situația partidelor și profilul cetățenilor, atât al celor care au votat programul de guvernare al PSD, cât și pe al celor ce ies acum în stradă împotriva măsurilor Guvernului. 

”Scandalul în sine poate să fie explicat dacă încercăm să-l developăm, pentru că altfel vedem o îngrămădeală în Parlament, cu niște gesturi inclusiv din partea Opoziției care nu izvorăsc în mod clar din conștiință. E mult spectacol și din partea Opoziției”, a atras atenția Cozmin Gușă.

Consultantul politic subliniază că cetățenilor care se revoltă - și, spune el, sunt destule milioane - le apare foarte clar că liderii majorității parlamentare și majoritatea parlamentară în sine se comportă ca un grup infracțional organizat: se pregătește să devalizeze, nu ține cont de alții, are înțelegeri subterane și comunică altceva în public, iar cei care s-au obișnuit cu libertatea sunt speriați în fața acțiunilor viitoare ale acestei majorități. 

În prezent, nu există un lider cu care cetățenii ar putea comunica, punctează Cozmin Gușă, întrucât nici Dragnea, nici Tăriceanu nu mai au alură de lideri, nu pot să-și înfrângă spaima de pușcărie și să asculte strada. ”Din frica cetățenilor și din pasul de defilare până la implementarea legilor Justiției avem o situație în care nimeni nu se simte în siguranță”, a completat consultantul politic.

Cetățenii, responsabili pentru marasmul în care am ajuns

Cozmin Gușă evidențiază că investitorii ar evita România ca piață dacă văd cine o conduce, dacă văd cine e Dragnea și dacă își dau seama de profilul moral al cetățenilor.

”Cetățenii României, din nefericire, sunt responsabili în felul lor direct și precis pentru marasmul în care am ajuns. Cetățenii sunt responsabili pentru votul prost pe care l-au acordat. Cei care au câștigat nu au câștigat cu un mandat clar, asumat de un politician serios în fața unui electorat serios”, a scos în evidență consultantul politic. 

Când cetățeanul simte că această reformă a Justiției e făcută de un grup infracțional, fuge, de frică, a precizat Gușă, subliniind că asistăm la un spectacol lugubru cu niște oameni cu grave probleme penale.

Forța dreptului trebuie să poată învinge dreptul forței

”Există un principiu. Se spune că forța Dreptului trebuie să poată învinge dreptul forței. Trebuie să avem acea forță pentru ca cineva să poată să nu fie oprimat. Eu, procuror, să pot fi independent și să nu fiu controlat din punct de vedere politic”, a explicat consultantul politic. 

Cozmin Gușă a făcut referire și la propunerea sa de modificare a legii statutului magistraților, din anii 2005-2006. ”Puterea, până când n-a fost atinsă și n-a fost băgată la pușcărie, nu s-a gândit că Justiția funcționează prost”, a subliniat acesta.

Consultantul politic atrage atenția că programul de guvernare al PSD-ALDE a fost atât de ”gonflat” tocmai pentru a fi votat de o populație ”din ce în ce mai îndobitocită din punct de vedere politic”, dar cu scopul ascuns de a vota problemele Justiției, însă, spune el, nu le putem cere cetățenilor să fi sesizat acest lucru înainte de vot. 

”În ianuarie, scopul era amnistia și grațierea. Au fost nevoiți, la a doua încercare, să vină cu această ipoteză. Nimeni n-a simțit nevoia de reformă pentru cetățeni decât când a venit și rândul politicienilor, după ce au fost terminați oamenii de afaceri. Așa s-a inventat acest concept de reformă a Justiției. Dacă această comisie specială ar fi lucrat cu oameni profesioniști inclusiv pentru a face propuneri de modificare în bine a legilor Justiției, nimeni nu i-ar fi blamat. Testul lui Dragnea și Tăriceanu e legat de oamenii pe care i-au pus să se ocupe de aceste legi”, a mai evidențiat Cozmin Gușă.

Pe protestatarii din piață nu-i interesează Dragnea, ci viitorul lor și al copiilor lor

”Și în Ungaria cetățenii sunt revoltați, dar acolo văd un monstru cu cap. Acel cap, Orban, este cel care înainte de '90 a ieșit în piață, și-a asumat în calitate de student mesajul de răsturnare a așa-zisei dictaturi. În schimb, noi ne gândim la o gașcă și ne e frică de forța ei, dar comparând-o cu cei care și-au asumat un astfel de sistem ilegitim - ca în Ungaria - ieșim tot prost”, atrage atenția Cozmin Gușă.

În România, în prezent, strigătele cetățenilor activi sunt cele legate de viitorul lor sau de viitorul copiilor lor, protestatarii nefiind interesați de persoana Liviu Dragnea, ci de modificarea unui sistem care le-ar incomoda viețile care lor li s-au așezat, a explicat consultantul politic, arătând că avem, acum, în stradă oameni care și-au câștigat independența financiară, în baza unor studii și promovări, și care astfel au ajuns la un anumit confort.

Cozmin Gușă a vorbit și despre ”noua opoziție”. Testul prin care aceasta trece, spune el, este calitatea sau noncalitatea proiectelor legislative pe care le propune. ”Eu n-am crezut în proiectul USR și nu cred nici acum. Cel care a moșit din subteran USR a ajuns să fie și consilierul lui Dragnea, un personaj interesant din serviciile secrete”, a mai afirmat consultantul politic. 

 

Mai multe articole despre:
Tăriceanu PSD Guşă Dragnea ALDE