MENIU

Grindeanu, urmașul lui Ciolacu la șefia PSD? Cine îl vede pe actualul ministru al Transporturilor un posibil lider al social-democraților

Sorin Grindeanu și Marcel Ciolacu / Foto: Inquam Photos

Sorin Grindeanu ar putea să preia PSD, după alegerile din luna decembrie. Anunțul a fost făcut de către europarlamentarul Mihai Tudose. Fostul premier este de părere că actualul ministru al Transporturilor este o variantă pentru conducerea partidului. În platoul emisiunii Culisele Statului Paralel, Grindeanu a declarat că nu exclude acestă posibilitate. Mai mult, susține că își dorește un congres după alegeri, care să fie lipsit de certuri și scandal.

Reporter: Sorin Grindeanu ar fi o obtiune?

Tudose: Sa ajungem acolo. Eu m-am mai exprimat in sensul acesta. Am spus ca pe mine nu ma intereseaza, Sorin Grindeanu este o optiune.

Reporter: Un presedinte PSD care pierde alegerile prezidentiale poate ramane sef al partidului?

Tudose: Dacă pierde din cauze neimputabile lui, asta e. Daca le pierde din cauze imputabile lui - am mai spus-o si ma repet. Ati invocat ultimele 4 alegeri, unde noi am pierdut presedintia. Nu a pierdut PSD-ul presedintia, ci candidatii au pierdut. 

CULISELE PUTERII. Discursul lui Marcel Ciolacu de la Congresul PSD, analizat de Miron Mitrea. Cine are șansele să preia conducerea social-democraților, după alegeri

Anca Alexandrescu: Vreți să fiți președintele PSD?

Sorin Grindeanu: Nu, vreau să avem un congres liniștit și știți istoria PSD-ului. Stiti cand am avut noi ultima data un congres linistit? In 2001, cand castigase dl Iliescu si Adrian Nastase venise presedinte la PDSR si in acel congres s-a transformat in PSD. Vor fi 24 de ani de cand n-am mai avut un congres liniștit. Asta e ceea ce îmi doresc. 

Mai multe articole despre:
grindeanu urmas ciolacu sefia psd psd