MENIU

Grindeanu şi Dragnea, ping-pong cu legea care interzice condamnaţilor penal să facă parte din Guvern

Premierul desemnat, Sorin Grindeanu, şi liderul PSD, Liviu Dragnea, au fost întrebaţi, marţi, dacă vor modifica Legea 90/2001, în prima şedinţă a Executivului, Grindeanu menţionând că nu ştie despre ce este vorba, iar Dragnea oferindu-se să îi explice.

Întrebat, marţi, dacă în prima şedinţă de Guvern, de miercuri, se vor opera modificări şi la "alt articol" al Legii de organizare şi funcţionare a Guvernului, Dragnea a răspuns:

"Ce, aia cu condamnatul? Dar de ce mă iei pe la Caracal? Direct, pune întrebarea! Habar nu am. Cred că nu". La rândul său, premierul desemnat Sorin Grindeanu a precizat că nu ştie despre ce este vorba. "Nu ştiu la ce vă referiţi", a răspuns Grindeanu.

În momentul în care un jurnalist a detaliat, precizând că este vorba despre articolul care interzice celor condamnaţi penal să facă parte din Guvern, Dragnea s-a oferit să-i explice lui Grindeanu.

"Îţi explic eu", i-a sus Dragnea lui Grindeanu, după care a adăugat, ironic: "Acea lege trebuie modificată. Cei condamnaţi penal trebuie să nu mai existe, ca să nu mai fie dubii. Să nu mai existe, ca oameni. Acolo trebuie să mergem".

Mai multe articole despre:
numire preşedinte decizii măsură Sorin Grindeanu