MENIU

"Sorin Grindeanu nu prea a înţeles că a fost numit într-o funcţie cu caracter temporar"

Preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, a declarat joi, pentru Agerpres, că este dezamăgit de premierul Sorin Grindeanu, care nu a înţeles că a fost numit într-o funcţie cu caracter temporar, dar că partidul merge mai departe şi va "remedia" această situaţie.

"Sunt dezamăgit de colegul nostru Sorin Grindeanu care nu prea a înţeles pentru o astfel de funcţie numită trebuie să accepţi că este pe o perioadă temporară şi că cei care te-au propus pot să te şi revoce. E mai mult o dezamăgire faţă de un coleg pe care l-am considerat un om de echipă, un om echilibrat. Am fost foarte dezamăgit de reacţia lui de la conferinţa de presă, dar partidul merge înainte. Noi vom avea întâlniri săptămâna care vine şi inclusiv astăzi, cred, şi vom remedia situaţia, astfel încât programul de guvernare să fie implementat aşa cum trebuie. (...) Era normal să stea de vorbă, să accepte anumite discuţii pe tema guvernării, a neîndeplinirii unor măsuri, pe tema necoordonării într-o manieră corespunzătoare a Guvernului, pentru că ar avea rol de antrenor pentru miniştri, totuşi. Primul care pleacă este antrenorul, ca să facem o analogie", a declarat Toader.

Întrebat dacă este cazul să fie luată în calcul o excludere a lui Grindeanu din partid, el a precizat că, din punctul său de vedere, o astfel de decizie nu se impune momentan.

"Acum eu cred că a fost o reacţie la cald, ar trebui să mai aşteptăm un pic şi să vedem comportamentul colegului nostru. Poate a fost ceva de moment, o supărare foarte mare care a determinat această reacţie", a mai spus Bogdan Toader.

Pe de altă parte, liderul social-democraţilor prahoveni consideră că este normal ca fostul premier Victor Ponta să "empatizeze" cu Grindeanu, însă nu crede că se poate ajunge la o scindare a partidului.

"Partidul merge totdeauna mai departe cu sau fără unul dintre membri", a afirmat Toader.

Mai multe articole despre:
PSD Liviu Dragnea PSD Prahova Sorin Grindeanu