MENIU

Generalul James L. Jones: Rusia, o ameninţare

Generalul James L. Jones: Rusia, o ameninţare

Dacă Rusia continuă să reprezinte o ameninţare, trebuie să fii capabil să te aperi! O spune generalul James L. Jones, fost comandant NATO şi fost consilier pe securitate al preşedintelui Barack Obama.

"Acest sistem din România cred că este important. Speram în 2009 ca acest sistem de apărare să fie orientat împotriva Iranului, nu a Rusiei. Dar trebuie să poţi să faci orice, dacă Rusia continuă să reprezinte o ameninţare, trebuie să fii capabil să te aperi. Trebuie să răspunzi la acest lucru", a declarat generalul James L. Jones.

Generalul James L. Jones a declarat, pe de altă parte, că este convins că Alianţa Nord Atlatică va ieşi mai puternică după summitul din vară. Asta şi pentru că întâlnirea celor 28 de şefi de state şi guverne vine la scurt timp după inaugurarea sistemului antirachetă de la Deveselu.

"Să vă spun ce îşi doresc Statele Unite din partea partenerilor europeni. Când participi la un summit şi închei o înţelegere, aşa cum a fost cazul la Praga, în 2002, şi eşti de acord la nivel de Alianţă ca 2% din PIB să fie alocat securităţii naţionale, propriei securităţi, dar nu faci acest lucru, asta provoacă o dezamăgire în Statele Unite", a explicat acesta.

Mai multe articole despre:
scut Deveselu generalul James L. Jones