MENIU

Cel mai scump magazin din lume, atracția miniștrilor români și a "băieților deștepți din energie"

Numele fostului ministru al Economiei, Dan Ioan Popescu, apare gravat alături de cel al controversatului om de afaceri, Bogdan Nicolae Buzaianu, pe vitrina magazinului " The House of Bijan", cel mai scump, de altfel, din lume. Pe lista clienților, inscripționată pe vitrinele magazinului din Beverly Hills, se află și Barack Obama, Vladimir Putin, Tony Blair, Arnold Schwarzenegger, Michael Jordan, dar și miliardari din Golf.

Dan Ioan Popescu (DIP) este inventatorul "băieților deștepți din energie", afaceriști care au câștigat contracte preferențiale în detrimentul statului român. DIP și Buzaianu sunt unii dintre cei mai bogați și mai influenți jucători în domeniul energetic. Ambii trăiesc în străinătate: Dan Ioan Popescu în Italia, iar Bogdan Buzaianu în Elveția, scrie HotNews.ro.

Sursa fotografie: HotNews.ro.

"The House of Bijan" este situat pe strada Rodeo Drive din Beverly Hills (Los Angeles, SUA), devenită obiectiv turistic datorită magazinelor exclusiviste. Magazinul de haine și accesorii vestimentare pentru bărbați are un circuit închis, iar pentru a putea trece de vitrina în valoare de 12 milioane de dolari trebuie să îți faci programare.

Potrivit site-urilor de profil, prețurile la haine bărbătești pleacă de la 1.200 de dolari pentru o cravată și circa 20.000 de dolari pentru un costum.

Legătura dintre Dan Ioan Popescu și Bogdan Buzaianu

Legătura dintre fostul ministru al Industriilor, Dan Ioan Popescu, și omul de afaceri, Bogdan Buzaianu, este foarte strânsă. În primul rând, Bogdan Buzaianu este finul lui Dan Ioan Popescu, fostul ministru fiind cel care a girat așa-zisele contracte cu "băieții deștepti" din energie.

Astfel, în 2004, când ministru al Industriei și Resurselor era Dan Ioan Popescu, firmele deținute de Buzaianu au obținut contracte cu Hidroelectrica de cumpărare a energiei electrice, la prețuri considerate prea mici față de cele de pe piață, mai scrie aceeași sursă.

Între 2000 și 2004, Dan Ioan Popescu a fost ministru al Industriilor în Guvernul social-democrat condus de Adrian Năstase.

Bogdan Buzaianu s-a apucat de afaceri în România, în 1993, la 25 de ani, pe când era student, scrie Evenimentul Zilei. În 1991, a emigrat în Elveția, însă afacerile și le-a orientat spre țara natală. Prima firmă a deschis-o alături de fratele său, Constantin Mihail Buzaianu.