MENIU

Florin Iordache despre lungul drum al legilor justiției: ”Avem colegi melomani care ascultă muzică!”

Florin Iordache, președintele comisiei speciale pentru legile justiției, a găsit vinovații responsabili de întârzierea intrării în vigoare a legilor Justiției: colegii din comisie care au ascultat muzică clasică în timpul lucrărilor comisiei. Mai exact, Stelian Ion.

Florin Iordache a făcut aceste precizări, în plen, după ce Stelian Ion (USR) atras atenția că PSD are personaje în funcții cheie care nu se pricep la legile justiției. Referirea era chiar la Iordache. 

”Noi am cerut in comisie punctul de vedere al tuturor. Daca unii nu pot lectura trei pagini pe motiv ca e tarziu, ca avem colegi melomani care in Parlament asculta muzică sau nu vin cu propuneri dar stau si combat propunerile noastre. Cu toate atacurile la CCR, aceste legi vor intră in vigoare”, a spus Florin Iordache, în plen, la dezbaterea legii 303, prima lege a justiției.

Statutul Magisrraților, prima lege a Justiției, a ajuns  pentru a treia oară la votul final al deputaților. Au fost 181 de voturi ”pentru”, 71 impotrivă și 5 împotrivă. 

Totodată, Statutul Magistraților a ajuns joia trecută în Comisia Iordache, și într-o ședință de o oră, a fost pusă în acord cu observațiile CCR, pentru a stabili cadrul în care există eraore judiciară comisă de magistrați. Legea a fost aprobată cu 11 voturi pentru, 4 împotrivă.

După ședința, deputatul PNL Ioan Cupșa a declarat că nu este exclusă o nouă sesizare, a patra, la Curtea Constituțională. Afirmația a fost întărită și de deputatul USR Stelian Ion. "Credem că această nouă definiție satisface, să nu te poți întoarce împotriva magistratului oricând", a declarat Iordache jurnaliștilor după ședință. El a admis și că cei de la PSD din comisie s-au reunit seara târziu pentru a lucra la aceste propuneri.

Totodată, Florin Iordache a precizat, după şedinţă, că această nouă definiţie a erorii judiciare satisface deciziile CCR şi o mai bună răspundere a magistraţilor.

"Am aşteptat şi noi decizia CCR pentru a avea o cât mai bună definiţie a erorii judiciare, am propus o nouă completare, ţinând cont de cele două decizii ale CCR şi credem că această nouă definiţie a erorii judiciare satisface pe de o parte deciziile CCR şi o mai bună răspundere a magistraţilor. Noi am spus de la început - ne dorim ca magistraţii să răspundă atunci când există rea-credinţă şi gravă neglijenţă, dar, în acelaşi timp, ne dorim şi o definiţie foarte bună a erorii, astfel încât să nu poţi să te îndrepţi împotriva unui magistrat oricând, numai atunci când există o eroare judiciară. Comparativ cu colegii noştri din opoziţie, am propus nişte texte - că mai bune, că mai rele - noi am venit constructiv şi am propus ceva în dezbatere. Între a propune ceva şi a nu propune, a nega tot timpul şi a spune că Puterea e rea şi legiferează într-un anumit fel - e o altă abordare", a punctat Iordache.