MENIU

Florin Cîțu: „Sunt negocieri cu PSD în jurul unei guvernări liberale” - Cum va arăta EXECUTIVUL

Premierul României - Florin Cîțu

Florin Cîțu - președintele PNL a declarat, vineri, că, împreună cu PSD, încearcă găsirea unei soluții pentru România, care să funcționeze până în 2024.

„Ajungem după aceste discuții aproape unde eram cu USR, acolo aveam programul de guvernare. Să vedem dacă ne înțelegem pe programul de guvernare, apoi pe structura guvernului.

În aceste momente, mandatul este foarte clar, de a începe negocierile cu PSD în jurul unei guvernări liberale”, a declarat Florin Cîțu, vineri.

Întrebat dacă își mai dorește să fie premier, Florin Cîțu a răspuns: „Nu este vorba despre mine, personal. Trebuie să găsim o soluție pentru România, care să funcționeze până în 2024. Să mergem mai departe și să avem un guvern cu puteri depline. Mă interesază ca principiile să nu fie diluate în această guvernare. Cum va arăta guvernul, acestea vor fi negocieri pentru a da cea mai bună variantă pentru România”.

Referitor la taxarea luxului, Cîțu a spus că nu a înțeles motivația pentru a introduce o nouă taxă. „Nu este niciun motiv de a veni cu o suprataxă, noi chiar vrem să îi încurajăm pe oameni să aibă proprietăți. A veni cu o taxă îi descurajăm. Efectul este acela de a distorsiona comportamentul cumpărătorilor”.

Cât privește excluderea lui Ludovic Orban din partid, acesta a răspuns: „Este decizia partidului. Mă voi pronunța în interiorul BEx. Nu este vorba despre domnul Orban, orice membru care încalcă statutul va fi sancționat”.

Mai multe articole despre:
florin citu negocieri pnl psd