MENIU

Făgădău păstrează vechea gardă a lui Mazăre! Mircea Dobre, ales viceprimar al Constanței

Mircea Dobre

Consilierul PSD Mircea Dobre a fost ales astăzi viceprimar al Constanței cu 18 voturi pentru și 4 anulate, ceea ce face ca primăria să dispună de doi viceprimari ce aparțin social-democraților.

Mircea Dobre, un politician prosper, despre ale cărui firme presa locală a scris pe larg că sunt abonate la contractele cu primăria sau cu Consiliul Județean, conduse de Radu Mazăre, respectiv Nicușor Constantinescu, ambii cercetați penal de procurorii DNA, potrivit Jurnaliștii.ro.

Din poziția de consilier local PSD, Dobre nu s-a remarcat cu nimic până acum, singurele motive pentru care presa i-a dat atenție fiind milioanele de lei încasate de la Primărie din contractele de furnizare derulate. Unul dintre contracte asigura celebrele pachete sociale pe care Primăria le-a dat ani la rând pensionarilor constănțeni și pe care abia acum, la presiunea mass-media și într-un exercițiu de imagine, Decebal Făgădău le va înlocui cu vouchere.

Stăpânul piețelor

Tot prin firmele sale sub umbrela Dobre și Fiii, omniprezentul brand de patiserii și brutării pe străzile din Constanța, consilierul Dobre a câștigat permanent în ultimii ani licitațiile pentru a furniza școlilor constănțene celebrul corn cu lapte în cadrul programului national cu același nume. “În 2013, Dobre & Fiii SRL câştiga pe patru ani contractul Cornul şi Laptele pentru judeţul Constanţa, valoarea fiind de aproape 62 milioane lei. Asta după ce în 2009 pusese mâna pe un alt contract, tot pentru cornul şi laptele elevilor din judeţul Constanţa, valoarea fiind de 51 de milioane lei. Licitaţiile au fost organizate de Consiliul Judeţean Constanţa, condus la acea vreme de Nicuşor Constantinescu”, scrie Cuget Liber.

Contractele cu CJC și Primăria condusă de Radu Mazăre i-au adus și probleme de incompatibilitate lui Mircea Dobre. ANI a reclamat la momentul respectiv că firmele lui Dobre câştigaseră licitaţii de peste 4 milioane de lei cu Primăria pentru livrarea de produse alimentare (orez şi făină pentru pachetele nevoiaşilor din Constanţa). Însă Mircea Dobre a ieșit din funcția de administrator al firmelor și a rezolvat incompatibilitatea.

Așa arată în linii mari profilul viitorului viceprimar, “un afacerist care a făcut, direct sau prin familia sa, milioane de euro din banii Primăriei Constanţa sau ai Consiliului Judeţean Constanţa. Un fel de lup pus paznic la oi.”

O altă faptă ce nu putea rămâne neremarcată ține de ascensiunea fiului lui Mircea Dobre. După ce a tras sforile ca fiul, Mircea Titus Dobre, să devină consilier județean, tatăl a făcut tot posibilul să-l înscrie pe listele PSD la alegerile parlamentare din 2012, astfel că în prezent Mircea Titus Dobre reprezintă Constanța în Camera Deputaților.

Odată cu cariera politică, tânărul deputat a intrat și el în lumina reflectoarelor după ce mai multe articole de presă au dezvăluit că firma sa și a tatălui său a derulat contracte de furnizare de zeci de milioane de lei cu Primăria Constanța. „Dacă eu sau tatăl meu am intrat în politică, vreți ca firma să nu mai participe la licitații publice?” întreba deputatul Dobre referitor la respectivele anchete jurnalistice.

De alfel, juniorul Dobre nu-și ascundea în 2012 prețuirea față de politicieni ca Radu Mazăre sau Nicușor Constatinescu, “oameni care au demonstrat, până acum, că politica înseamnă, în primul rând, să construiești pentru cei care te-au ales, care te-au învestit cu încrederea lor”, declara acesta într-un interviu acordat ziarului Observatorul de Constanța.