MENIU

Facturi mai mici la întreținere pentru locuitorii din sectorul 5 - VIDEO

Reabilitarea termică a blocurilor este modalitatea prin care românii pot avea facturi mai mici la încălzire! Imobilele izolate termic vor avea un consum de energie la jumătate față de cele care nu sunt anvelopate, iar autoritățile locale pot accesa inclusiv fonduri europene pentru modernizare. Însă, această procedură vine la pachet și cu un disconfort pe perioada lucrărilor cu o valoare totala de peste 400 de milioane de lei, iar echipa din teren, coordonarea și materialele folosite sunt elemente esențiale în programul de reabilitare. De pildă, în șantierele deschise în sectorul cinci al Capitalei lucrează zilnic sute de muncitori. 

Așa se desfășoară activitatea în șantierele deschise în sectorul cinci al Capitalei. Majoritatea blocurilor sunt vechi, iar pentru locuitorii împovărați de facturile uriașe, anveloparea reprezintă o gură de oxigen. Termenul de finalizare a lucrărilor unui imobil este de aproximativ patru luni.

"Reabilitarea termica a fost tot timpul una dintre marile probleme ale sectorului 5. Nu s-a facut pentru multi ani și in urma cu 10-15 ani, cand s-a facut, s-a facut prost. Oamenii asteapta reabilitarea termica, oamenii asteapta lucrari de calitate. Monitorizam foarte atent lucrarile pentru ca nu acceptam niciun compromis," a declarat RAREȘ HOPINCĂ, CITY MANAGER SECTOR 5.


Iar materialele folosite și securizarea zonei sunt elemente extrem de importante pentru siguranța oamenilor.

Deși lucrările din șantier provoacă și disconfort precum zgomotul sau praful, oamenii văd deja îmbunătățiri și sunt convinși că facturile pentru iarna viitoare vor fi mai mici.

Doar pentru reabilitarea blocurilor din zona cartierului Rahova lucrează zilnic în jur de 400 de muncitori. 


Mai multe articole despre:
sectorul 5 rares hopinca anvelopare