MENIU

Elena Udrea a anunțat soluția PMP pentru creditele în franci elvețieni

Președintele PMP, Elena Udrea, a declarat că soluția pentru cei care au credite în franci elvețieni este ca cei care le-au contractat să le convertească în moneda națională. Mai mult, Udrea a declarat că măsura are trebui să fie aplicată pentru toate creditele în valută. PMP îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să cheme în această săptămână la Cotroceni partidele politice, pentru a decide un pact privind situaţia creditelor neperformante din România, a declarat, luni, preşedintele formaţiunii, Elena Udrea, scrie Mediafax. 

"Îi cerem domnului preşedinte Klaus Iohannis să cheme la Cotroceni partidele politice, inclusiv PMP în săptămâna aceasta pentru a decide un pact care să se refere la situaţia creditelor neperformante din România. Creditele neperformante nu sunt doar din cauza fluctuaţiei de curs valutar", a precizat Elena Udrea, într-o conferinţă de presă, după şedinţa Consiliului Naţional al partidului. Ea a arătat că partidele politice trebuie să fie consultate la Cotroceni şi trebuie realizat un pact pentru a găsi soluţii de rezolvare a acestei probleme, arătând că cifrele arată că sunt 6 miliarde de euro întârzieri la plata creditelor, ceea ce poate reprezenta "o bombă socială şi economică". De asemenea Udrea a arătat că aşteaptă reacţia Guvernului privind situaţia creditelor în valută acordate în România, arătând că este nevoie "de o intervenţie a Executivului" şi că există o directivă a Uniunii Europene privind creditele neperformante, care permite conversia acestora în monedă naţională.

”Sunt credite cu restanțe, situația demonstrează că este nevoie de o intervenție a Guvernului, iar opinia exprimată de unii politicieni că nu ar trebui să intervină statul este greșită. Nu vorbim doar despre situația creditelor în franci elvețieni, vorbim de toate creditele. Propunerea este ca clienții să își converteasca creditele luate in valuta, in moneda nationala,  plus minis 10 %. Se refera la toate tipurile de valuta in care s-au luat credite”, a mai spus Udrea. 

 

 Știre în curs de actualizare