MENIU

Dragnea: Proiectele legislative ale parlamentarilor PSD se vor discuta în grup

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, 7 decembrie, pe holurile Parlamentului, că de acum încolo, “pentru eficientizarea activității parlamentare”, propunerile legislative făcute de parlamentarii sociali democrați vor fi discutate în grup.

“Azi am mai discutat despre eficientizarea activității parlamentare. Am hotărât ca orice propunere legislativă a unui parlamentar PSD să se discute în grup, ca să fie îmbunătățită, pentru a avea șanse să devină lege. Adică să încercăm să ieșim din abordarea obișnuită din ultimii ani, în care semnam pe holuri niște proiecte de lege. Și sunt proiecte de legi care nu ajung legi pentru că sunt făcute în grabă.Totodată, să eliminăm riscul prin care, printr-o informare gravă, manipulare, devenim votanții unor legi care reprezintă interese ale unor grupuri nelegitime”, a spus Liviu Dragnea.

Președintele PSD a explicat că același lucru se va întâmpla și în cazul amendamentelor, înainte să fie depuse

“În privința amendamentelor, am convenit ca orice coleg care intenționează să depună vreun amendament, să discutăm acel amendament în grup. Vorbim, însă, doar de amendamente importante, care nu afectează resursele financiare din buget. Trebuie să ne uităm cu atenție dacă depunem amendamentele pe aceste proiect de buget”, a informat Dragnea.

De asemenea, acesta a adus în discuție și situația teatrului Nottara, care a fost evacuat din clădirea în care își desfășura activitatea pentru că imobilul prezintă un risc seismic mare.

“Am discutat subiecte la zi. Unul dintre subiecte a și generat o propunere a unui coleg de-al nostru, pe care o fac acum publică. A apărut acum situația cu câteva spații de cultură, teatre. Este vorba de teatrul Nottara. Există Casa de Cultură a Ministerului de Interne, care sigur are aviz ISU, că doar este a MAI. Acolo s-ar putea desfășura activitatea teatrului Nottara. Ministerul Culturii și primul ministru nu ar trebui să lase aceste instituții în situația de acum, să nu funcționeze. A mai fost o idee, nu știu în ce măsură se poate adopta, Teatrul Foarte mic la Centrul Militar”, a explicat președintele PSD.