MENIU

Dragnea, prima reacţie după OUG pentru legile justiţiei. Ce spune despre procuroarea din "TelDrum"

Liviu Dragnea a avut o primă reacţie după ce OUG pentru legile justiţiei a fost publicată în Monitorul Oficial.

Liviu Dragnea a spus că nu îl interesează dacă procurorul DNA care îi instrumentează dosarul, Alexandra Lăncrăjan, va pleca din DNA: 

"Nu mă intreresează dacă acea procuroare ramane sau nu ramane în DNA sau nu. Am văzut textul final al OUG în Monitorul Oficial", a spus Dragnea. 

"După propaganda asta, orice lege și OUG se dau doar pentru mine. Nu mă interesează dacă acea procuroare (n.r Alexandra Lăncrăjan) rămâne sau nu la DNA. Acel procuror chiar nu mă interesează. Ce? Dosarul rămâne în aer? Doi, nu cred că pleacă. Trei, fiecare e liber să să atace acea ordonanță. Eu îmi susțin ideea ca la structurile DNA și DIICOT să fie procurori cu experiență. De ce? Rămân pe drumuri? Eu din ce am înțeles, și sunt de acord cu domnul Toader s-a intenționat ca nivelul de experiență profesională pentru procurorii din unități de elită să fie mai mare", a declarat Liviu Dragnea, miercuri, la Parlament. 

"Cu domnul Toader nu am făcut texte de ordonanță, am discutat despre raportul Comisiei de la Veneția”, a mai spus Dragnea.

Potrivit ordonanței adoptate luni de Guvern, pentru a lucra în Parchetul General, DNA și DIICOT, procurorii trebuie să aibă o vechime de 10 ani. De asemenea, în cazul DNA, procurorii trebuie să susțină un concurs, în fața CSM, până acum în procedura de selecție constând într-un interviu. Procuroarea Alexandra Lăncrănjan, care instrumentează dosarul Tel Drum, are vechime în magistratură de doar 8 ani.