MENIU

Dragnea: Exista o formulă guvernamentală când credeam că Shhaideh va fi premier. Nu e obligatorie

Exista o ”formulă guvernamentală” când se credea că propunerea social-democraților pentru funcția de prim-ministru, Sevil Shhaideh, urma să fie acceptată, adăugând că aceasta nu este obligatorie în cazul în care Sorin Grindeanu va fi premier.

Liderul PSD susține că a purtat o discuție cu Sevil Shhaideh când credea că președintele Klaus Iohannis urma să o numească prim-ministru și că a pregătit o ”formulă guvernamentală” care, însă, nu este obligatoriu să fie respectată în situația în care cea de-a doua propunere de premier, Sorin Grindeanu, va fi acceptată.

”Eu avusesem o discuție cu Sevil Shhaideh, bazându-ne pe telefonul primit de la președinte că o va numi. S-a pregătit pe temele de discuție - program de guvernare, deficit buget și așa mai departe - și am zis: 'Dacă cumva te numește marți, haideți să fim pregătiți cu formula guvernamentală, să ne mișcăm repede în Parlament, să dăm drumul la toate actele normative care sunt așteptate de români'. Sigur, am avut discuții informale cu cei pe care și eu și ea îi vedeam în Cabinet. Oamenii așteptau. Aceea a fost o formulă guvernamentală în varianta în care Sevil Shhaideh era prim ministru. Nu este obligatoriu ca acea formulă guvernamentală să fie păstrată în varianta Sorin Grindeanu prim ministru", a declarat Dragnea, la Antena 3.