MENIU

Dragnea face referire la Ponta, în informările SRI: La mine nu au ajuns, dar la Guvern, sunt convins

Fostul vicepremier Liviu Dragnea, președinte al PSD, a precizat luni că nu a primit nicio informare de la SRI privind situația din spitale și a adăugat că astfel de informări ajungeau direct la ministru, care lua sau nu decizii în urma acestora.

"Nu, eu nu am știut de asta, dar sunt absolut convins că au fost trimise și la Guvern, și la Ministerul Sănătății, probabil și la Administrația Prezidențială. În general, informările care veneau din aceste zone nu se discutau în ședințele de guvern, veneau la ministere, la ministru în mod special, și ministrul împreună cu colaboratori, cu echipa de conducere din minister, el având acele informații, lua decizii sau nu.

La mine ajungeau informări care țineau de Ministerul Dezvoltării", a declarat Dragnea la Senat, întrebat dacă știe despre șapte informări transmise de SRI către Guvernul Ponta referitor la infecțiile din spitale.

Potrivit acestuia, în ședințele fostului cabinet nu s-a discutat pe baza unor informări din partea SRI, a SIE sau a altor structuri, "pentru că acele informări au un regim special, de secret de serviciu, și ele nu pot fi arătate sau comentate cu alții care nu au acces la asemenea informări".

"Dar nu era nevoie să se discute în guvern. Fiecare ministru ridica probleme importante din domeniul de activitate de care considera că trebuie să știe ceilalți. De dezinfectanți nu-mi aduc aminte, oi fi lipsit eu", a menționat președintele PSD.