MENIU

Semnăturile lui Dragnea şi Maior de pe protocolul dintre M. Dezvoltării şi SRI. Reacţia şefului PSD

Dovada că Dragnea a semnat ca ministru al Dezvoltării, în 2014, un protocol secret cu SRI
Dovada că Dragnea a semnat ca ministru al Dezvoltării, în 2014, un protocol secret cu SRI / Foto: Facebook.com

Deputatul USR Lucian Viziteu a publicat, pe Facebook, pagina din acordul de cooperare, din 2014, dintre SRI și Ministerul Dezvoltării, afirmând că documentul este semnat de George Maior și Liviu Dragnea. Pe pagina publicată de Viziteu apare mențiunea „nesecret”, deputatul USR declarând, pentru HotNews.ro, că a cerut documentul la Ministerul Dezvoltării, care i l-a trimis.

Liviu Dragnea a negat, într-o declarație făcută telefonic, difuzată de Antena 3, că semnătura ar fi a sa.

”Acel protocol nu e secret, al doilea lucru e că nu am semnat, nu e semnătura mea, se vede foarte simplu. E un protocol semnat cu câțiva ani înainte pentru protecția cibernetică a Ministerului Dezvoltarii”, a spus Liviu Dragnea.

"Protocol cooperare între MDRAP și SRI. Semnat Liviu Dragnea și George Maior. Mai sunt si alții. Deci este timpul sa va opriți cu propaganda mincinoasa a statului paralel. PSD si ALDE sa se ocupe de economie si problemele reale ale romanilor si nu de situația unor condamnați!", este mesajul lui Viziteu, care însoțește imaginea postată de Facebook.

Contactat de HotNews.ro, deputatul USR a precizat că a obținut documentul în urma unei solicitări făcute la Ministerul Dezvoltării. „Îl voi publica mâine integral”, a mai spus el.


Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că protocolul încheiat între SRI şi Ministerul Dezvoltării, în timpul mandatului său de ministru, se referă la securitatea cibernetică şi el a semnat doar revizuirea lui, menţionând că astfel de protocoale au existat cu toate ministerele. Șeful PSD a precizat că documentul este secret.

"În primul rând este vorba de un protocol care se referă la cybersecurity, şi anume la protecţia datelor pe care le utilizează Ministerul Dezvoltării Regionale şi instituţiile din subordine, protecţia acestor date faţă de atacurile cibernetice. Şi nu vorbim numai de atacuri din partea unor posibili hackeri, ci şi de atacuri ale unor entităţi străine. E un tip de protocol care s-a încheiat, din câte ştiu eu, cu toate ministerele. El a fost încheiat înaintea mea, eu doar am semnat revizuirea, dar asta nu înseamnă că nu sunt de acord cu ce s-a făcut înaintea mea", a spus Dragnea, la Parlament.

El a respins toate acuzaţiile la adresa sa cu privire la acest protocol, subliniind că nu se compară cu protocoalele semnate între SRI şi structuri din Justiţie.