MENIU

PSD vrea reintroducerea pensiilor speciale pentru parlamentari. Cine mai susține proiectul

<p>PSD vrea reintroducerea pensiilor speciale pentru parlamentari. Cine mai susține proiectul</p>

Proiectul de lege privind pensiile speciale pentru parlamentari se discută, marți, în şedinţa deputaţilor PSD. Inițiatorii propunerii legislative vor să se asigure că proiectul are susținerea necesară, pentru a fi adoptat. UPDATE: Proiectul a fost semnat de 250 de parlamentari, inclusiv din PNL, și va fi depus, joi, în Parlament.

Proiectul care reintroduce aceste privilegii pierdute, în 2010, în timpul guvernării Boc, va fi depus în Parlament, joi. Au semnat documentul 250 de parlamentari și o parte, dintre ei, fac parte și din Opoziție, inclusiv din PNL. 250 de aleși își doresc ca proiectul de lege să fie adoptat.

Potrivit celor prevăzute în proiectul de lege, după un an de mandat, parlamentarul ar urma să primească o pensie specială, de 1.600 de lei. La două mandate, alesul ar primi undeva în jur de 3.400 de lei și dacă ar avea trei mandate la activ, ar primi 4.400 de lei. Așa arată proiectul de lege. Joi va fi depus la Parlament și va intra în dezbatere, urmând să fie supus votului, a transmis corespondentul Realitatea TV.

 

Știre în curs de actualizare.

Mai multe articole despre:
PSD parlamentari susţinere pensii speciale