MENIU

Detaliul care îl trage în jos pe Ciolacu în bătălia pentru Cotroceni: "Am o reținere, nu stăpânesc foarte bine..."

Marcel Ciolacu / Foto: Inquam Photos

Premierul Marcel Ciolacu este "certat" cu limba engleză. A recunoscut-o chiar de în repetate rânduri. În cea mai recentă apariție la un post de radio, Ciolacu, care este și candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, a refuzat să-și facă o scurtă descriere în engleză. "Am o reţinere şi este normală, pentru că nu stăpânesc foarte bine", a spus Ciolacu. 

Marcel Ciolacu a refuzat miercuri, invitat fiind într-o emisiune radio, să se prezinte în câteva cuvinte în engleză, precizând că are o reţinere, deoarece nu stăpâneşte foarte bine această limbă.

„În primul rând cred că pot să le spun şi în româneşte. Nu am nicio problemă. Am o reţinere şi este normală, pentru că nu stăpânesc foarte bine şi nu cred că ăsta este exerciţiul pe care vi-l doriţi”, a declarat Ciolacu.

În schimb, premierul a descris cum a decurs o întâlnire între el și șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, subliniind că a reușit să se înțeleagă foarte bine cu aceasta.

„Am discuţii tete-a-tete, nu am o problemă de conversaţii. Îi şi anunţ de la început că nu ştiu foarte bine. Cred că preşedinta Comisiei Europene a zis «stai liniştit», că vorbesc mai încet. Dar am reuşit în jumătate de oră să ne înţelegem foarte bine. A fost un tete-a-tete. Am avut negocierile în ceea ce priveşte viitorul comisar şi eu zic că au ieşit acele negociări, ţinând cont de faptul că România are pentru prima oară un vicepreşedinte al Comisiei”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Rugat, totuși, să-și facă o scurtă descriere în engleză, Ciolacu a spus „nu mă simt confortabil şi nu o fac”.

La ]nceputul lunii septembrie, Marcel Ciolacu a mărturisit că se e pregătește de alegerile prezidențiale cu meditații la limba engleză și economie. Premierul a m[rturisit atunci că a avut „reţineri” în domeniul relaţiilor externe, unde nu se simţea confortabil „și din cauza limbii”.