MENIU

Der Spiegel: Siegfried Mureșan e favorit pentru postul de comisar european

Preşedinta aleasă a Comisiei UE, Ursula von der Leyen, nu va îndeplini obiectivul parităţii de gen în colegiul comisarilor. De ce? Atât România vât și Franța nominalizează bărbaţi pentru posturile de comisar, după respingerea a două femei, scrie Der Spiegel. Tot Der Spiegel anunță și favoritul pentru postul de comisar european al României: eurodeputatul Siegfried Mureşan.

Eurodeputatul liberal Siegrfried Mureșan este favorit pentru propunerea de comisar european din partea României, scrie publicația germană Der Spiegel, care citează surse din Partidul Popularilor. 

Asta dacă guvernul Ludovic Orban va fi votat în parlamentul de la București, notează Der Spiegel.

"Nominalizarea nu este încă oficială, deoarece România nu are un nou cabinet, după răsturnarea guvernului social-democrat, la începutul lunii octombrie”, scrie publicația citată.

Care ar fi concluzia?

Prin această nominalizare, România ar fi a doua țară care va înlocui cu un bărbat o candidată pentru CE respinsă de Parlamentul European. Franța l-a nominalizat deja pe fostul secretar al Trezoreriei, Thierry Breton, drept nou comisar pentru piață internă, după ce Sylvie Goulard n-a avut susținere în Parlamentul European.

Prin formula 11 femei / 16 bărbați, paritatea de gen în Comisia Europeană este compromisă.

Mai multe articole despre:
comisar european Der Spiegel Siegfried Mureșan