MENIU

DEMISIE ANTONESCU. Ponta: Şefia SENATULUI merge la cineva din USL

DEMISIE ANTONESCU. Ponta: Şefia SENATULUI merge la cineva din USL / Foto: MEDIAFAX

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că va susţine orice propunere pentru şefia Senatului venită din partea USL. "Tot cineva din USL trebuie să conducă Senatul, dar nu o va face Ilie Sârbu!", a spus Victor Ponta. 

"M-a surprins demisia lui Antonescu. Când ai funcţii atât de importante, de care depind atât de mulţi oameni, din păcate, decizia nu e niciodată una personală. Nu pot să mă supăr eu în seara asta şi să-mi dau demisia. Sunt funcţii publice extrem de importante, care presupun decizii colective, că nu ajungi singur în asemenea funcţie. Dar ăsta este un mod al meu. Am spus clar că dacă nu primeam voturile necesare, evident că trebuia să demisionez. Românii au votat pentru cineva din USL şi tot cineva din USL trebuie să conducă Senatul. Luni vom avea propuneri. Voi susţine o propunere, ca preşedinte al PSD, pentru un senator care a candidat pe listele USL", a spus Victor Ponta.

Totodată, premierul a ţinut să sublinieze că Ilie Sârbu l-a informat că nu va candida la şefia Senatului.

"E o singură persoană pe care o exclud, domnul Sârbu, liderul grupului, mi-a spus foarte clar că nu vrea să candideze la această funcţie", a mai spus Ponta.