MENIU

Dăncilă spune că Timmermans a lăudat-o

Premierul Dăncilă susține că prim-vicepreședintele CE Frans Timmermans a lăudt eforturile guvernului de la București de a exercita mandatul de Președinţie rotativă a Consiliului UE. De fapt, într-un comunicat de presă, Comisia Europeană a specificat că Timmermans i-a spus premierului că există îngrijorări tot mai mari legate de evoluțiile recente.

Viorica Dăncilă a declarat miercuri că a avut un dialog constructiv cu prim-vicepreședintele Comisiei, Frans Timmermans,întâlnire despre care a făcut precizări și CE, care a anunțat într-un comunicat, că Timmermans i-a spus premierului că există îngrijorări tot mai mari legate de evoluțiile recente.

"Astăzi m-am întâlnit cu Frans Timmermans. Am avut un dialog constructiv. Ne vom întâlni și la vizita pe care domnia sa o va face în România. Mi-a arătat aprecierea pentru modul remarcabil în care ne-am exercitat mandatul de Președinţie rotativă a Consiliului UE", a declarat Viorica Dăncilă, la Antena 3.

Într-un comunicat de presă, Comisia Europeană a transmis miercuri seara că prim-vicepreședintele CE Frans Timmermans i-a spus premierului Viorica Dăncilă, la a doua întâlnire pe care au avut-o în ultima lună, că există îngrijorări tot mai mari legate de evoluțiile din ultima perioadă în ceea ce privește domeniul justiției.

„Prim-vicepreședintele Timmermans și prim-ministrul Dăncilă s-au întâlnit pentru a doua într-o singură lună și au avut o discuție deschisă și onestă. Au abordat subiectul problemelor referitoare la Mecanismul de Verificare și Cooperare, iar prim-vicepreședintele CE a exprimat preocupări din ce în ce mai mari în legătură cu actuala situație și cu cele mai recente evoluții. A transmis că este urgent să existe un progres asupra problemelor ridicate în săptămânile ce vor veni. Au decis amândoi să aranjeze o întâlnire, săptămâna viitoare, a experților din România și Comisia Europeană pentru a discuta despre problemele vizate”, a transmis Comisia Europeană.

Mai multe articole despre:
preşedinţia UE dancila timmermans