MENIU

Dan Vasile Mihale: Ponta și Dăncilă, marii perdanți ai momentului

Victor Viorel Ponta, liderul micului PSD (Pro România), și Viorica Vasilica Dăncilă, liderul PSD, fost PSDR, fost PCR, sunt marii perdanți ai momentului. Dăncilă este deja istorie deși, potrivit ultimelor sondaje, ar putea intra chiar în turul doi la prezidențiale. Ponta nu este încă istorie, dar a pierdut tot capitalul electoral câștigat pe 10 octombrie, când a votat pentru demiterea Guvernului Dăncilă.

După înfrângerea de la europarlamentare, pierderea guvernării și iminentul eșec de la alegerile prezidențiale, Dăncilă va pierde, până la sfârșitul anului, și șefia partidului. Acesta va fi începutul sfârșitului pentru emanția politică a nocivului Dragnea. După nouă ani de sinecură la Bruxelles și alți aproximativ doi ani ca premier-marionetă la Palatul Victoria, Dăncilă va înțelege, probabil, că este cazul să plece acasă, sau poate că nu. Dar asta este mai puțin important.

Despre viitorul politic al doamnei Dăncilă, numai de bine, iar despre trecut doar atât pot să spun: bine că am scăpat. Și ar mai fi ceva. Absolut neașteptat și nepoliticos refuzul "neconflictualei'' Viorica Vasilica Dăncilă de a preda ștafeta noului guvern la Palatul Victoria.Singura pierdere, în urma plecării Vioricăi Dăncilă, este imensa sursă de gafe care genera știri spumoase.

Și dacă tot suntem la capitolul perdanți, cel mai mare este, cu siguranță, Victor Ponta. Sfârșitul politic al doamnei Dăncilă era previzivil, nu însă și revolta din micul PSD (Pro România). 

Cu doar câteva ore înaintea votului de învestire a Guvernului Orban, Tudose, bunul patriot, care l-a lăsat pe premierul Japoniei să hoinărească prin București când a demisionat din funcția de premier, i-a dat lovitura de grație lui Ponta, îndemnând partidul să voteze noul guvern.

Tudose, ca europarlamentar, nu putea să voteze, dar au făcut-o Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu, împreună cu alți cinci parlamentari de la Pro România. Ponta a luat foc și a strigat din toți bojocii: "Trădare!"

Ce ironie fără margini! Omului renumit pentru eschivele sale politice i se răspunde fix cu aceeași monedă. No comment! Las votanții să se pronunțe...

Ponta a pierdut, pe 4 noiembrie 2019, exact la patru ani de când a demisionat din funcția de premier în urma tragediei de la Colectiv, tot capitalul electoral câștigat pe 10 octombrie, când a votat pentru demiterea Guvernului Dăncilă.

Mai multe articole despre:
Ponta Dancila perdanți