MENIU

Dan Vasile Mihale: Ce nu a votat "Parlamentul Rușinii"

Un editorial despre cea mai dezastruoasă legislatură din istoria postdecembristă a României.

Cea mai jenantă legislatură din istoria postdecembristă  a României a reușit, poate pentru ultima oară, performanța rușinoasă de a plasa încă un cercetat penal deasupra legii.  Votul favorbil pentru ministrul-girofar Gabriel Oprea a umplut paharul. Lehamitea este totală…Reacționează și strada.  Din păcate, însă, prea târziu.  ,,Guzganii rozalii’’ și-au făcut norma. Mulți dintre ei sunt pe final de mandat , ori la final de carieră, așă că nu mai pot fi sancționați. Furia străzii nu-i mai poate atinge. Deja trag cu ochiul la pensiile nesimțite, proaspăt votate, și la celelalte privilegii de care vor beneficia în urma trecerii în rezervă.

Bilanțul actualului parlament este dezastruos. De numele acestei adunături , care, să nu uităm,  reprezintă tot spectrul politic, se leagă cele mai scandaloase decizii.  Singurul privilegiu nevotat de această șleahtă, care provoacă greață oricărui muritor, este ,,privilegiul’’ de a pleca, cu prioritate, dintre noi. Nu au căzut însă în această capcană, deoarece mulți dintre ei cred că imunitatea , care îi apără de lege, le aduce la pachet și nemurirea. Nu mai insist. Nu este creștinește…Dar ce au făcut ăștia este creștinește?

Cum îi puteți sancționa? Simplu, mergând la vot, iar  atunci când puneți ștampila pe un nume, pe un simbol electoral, nu uitați că toate partidele din actuala legislatură au girat minciuna, hoția și lăcomia.  Nu uitați că acești hulpavi trimiși în Parlament să vă reprezinte interesele și-au văzut doar de propriile interese.

În acest context, poate că vă întrebați, retoric, cu cine să votați. Nu prea aveți cu cine. Actuala clasă politică este iremediabil viciată. Criza de lideri este evidentă. Din eșalonul doi al partidelor nu răsare niciun ,,as’’, iar eșalonul unu încearcă se salveze, apelând la tehnocrați.  Trist. Foarte trist…La cum arată oferta electorală , la această oră,  noua configurație parlamentară nu va fi mult prea diferită de cea actuală.

 

 

Mai multe articole despre:
null