MENIU

Dacian Cioloş a explicat ce înseamnă de fapt, "0 fonduri europene"

Premierul Dacian Ciolos a cerut, miercuri, Ministerului Fondurilor Europene sa explice ca "zero fonduri europene inseamna de fapt circa 6 miliarde de euro care au intrat in tara anul acesta", potrivit Agerpres.

"La Ministerul Fondurilor Europene, va rog sa explicati (...) ca zero fonduri europene inseamna de fapt circa 6 miliarde de euro care au intrat in tara din fonduri europene anul acesta, pe toate programele europene, si cred ca trebuie insistat pe faptul ca, daca pentru perioada 2007-2013 aveam absorbtie 58%, cand am venit, in momentul de fata avem un pic peste 80%", a afirmat Dacian Ciolos.

Premierul i-a cerut si ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, sa tina la curent agricultorii cu plata subventiilor in avans pentru anul urmator:

"Chiar daca cu o intarziere, care vine din trecut, am finalizat platile pe anul acesta. (...) Dupa ce ne-am facut temele si sistemul informatic functioneaza, am inceput sa facem si plata in avans - 700 de milioane de euro si sper sa continue pana la suma totala care a fost prevazuta pentru aceasta plata in avans", a spus primul ministru.